Google face curatenie cu programul Penguin

Chiar nu aveam chef sa scriu un articol despre Google zilelea astea.Mult mai cu drag as scrie despre afaceri online ori site-uri unde se fac bani pe net.
Google a venit insa cu o schimbare majora in modul de indexare a site-urilor in paginile lor de cautare asa ca o sa iau tema asta acum cat e calda sa vedem despre ce e vorba din ce am inteles eu.

Programul Google Penguin a afectat de curand o mare parte din cautarile organice(peste 5%).Poate cei care citesc acest articol si au un site au observat caderi dramatice de trafic ori cresterea numarului de vizitatori in mod inexplicabil in aceste zile.

Foarte multe site-uri au de suferit in urma implementarii acestui program.Ca orice lucru bun atunci cand este pus in aplicare,produce pe langa efecte pozitive si ceva efecte negative.
Modificarile celor de la Google sunt indreptate impotriva site-urilor care fac spam,care folosesc in exces cuvinte cheie,care au mult continut duplicat si a acelor site-uri care se pozitioneaza in primele pagini ale motoarelor de cautare fara un fundament real.

Dar asa cum am zis Google Penguin face si victime colaterale.Pe langa site-urile care spameaza au de suferit si site-urile care si-au construit natural link-buildingul si pozitia in motoarele de cautare.
Din cauza Google Penguin este o adevarata brambureala momentan in rezultatele organice.
De exemplu site-ul tau poate fi dimineata pe prima pagina in rezultatele cautarilor pentru ca seara sa nu mai fie de loc.Cred ca acest lucru se intampla temporar pana lucrurile se vor aseza.

Si blogul meu a pierdut ceva trafic si cateva pozitii in prima pagina Google pe criteri-ul de cautare ''afaceri online'' insa vad ca lucrurile se indreapta usor usor pe drumul cel bun.Unele guri rele spun ca Google isi favorizeaza prin aceste masuri platforma lor de blogging gratuita,indreptand o mare parte din trafic spre blogspot.com
Oricum pana la urma ma bucura acesta initiativa luate de google.Sustin aceste masuri pentru un internet curat,pentru infomrmatie de calitate si continut original pe cat mai multe site-uri.Sper in acelasi timp ca in spatele acestor actiuni sa nu fie niste interese ale gigantului Google.

Share/Bookmark

3 comentarii:

marius buzuc spunea...

peste tot sunt interese. si in acest caz interesul isi poarta fesul

nickalls spunea...

ehe daca ar face o redirectionare a traficului doar pe calitate si unicitate ce bine ar fi....

Oferte Bune spunea...

Sunt de acord cu tine Nickalls iar in privinta intereselor,asa cum zicea si Marius Buzuc,e clar ca si google isi urmareste interesul...