Cate parale face facebook de pe urma ta

Asa cum va spuneam si in cateva din articolele precedente aproape orice site pe internet reprezinta o afacere.
Articolul urmator nu imi apartine insa am considerat oportun sa-l preiau si sa-l postez la mine pe blog ca sa vedeti si voi cati bani face facebook de pe urma utilizatorilor sai.
Oricum facebook este o inventie minunata si chiar nu vreau sa subliniez nimic rau din chestia asta.E doar o mica statistica pentru cei interesati


Cati bani face Facebook de pe urma ta. 
 Analiza documentelor financiare oficiale

facebook
Datele financiare ale Facebook au mai circulat prin presa la un moment dat, in februarie, insa nu erau atat de detaliate ca acum.
Oficialii Facebook au facut public un formular S-1 - un fel de declaratie de venit si profit a companiei. Specialistii de la TechCrunch au disecat acest raport si au descoperit cati bani valoreaza fiecare user de pe Facebook.
 Documentul financiar are peste 100 de pagini, iar in el Facebook raporteaza 901 milioane de utilizatori, din care 500 de milioane vin din divizia mobila (asta inseamna ca multi dintre cei care folosesc reteaua urca fotografiile in cont direct din telefon, dupa ce sunt facute - ar fi vorba despre 300 de milioane de useri care au acest comportament - iar asta explica de ce Facebook a cumparat Instagram).
 Cat despre aceasta aplicatie, Instagram, pretul de achizitie propagat in presa ar fi fosrt de un miliard de dolari, insa in realitate s-au platiti cash doar 300 de milioane de dolari, restul fiind actiuni la Facebook. Reteaua este gratuita pentru utilizatori, dar produce miliarde de dolari pentru proprietari.
Anul trecut, de exemplu, de pe urma fiecarui user, Facebook a castigat in medie, intre 4,69 si 4,81 dolari. Asta inseamna aproximativ 15 lei. Poate ca nu este o suma mare, insa cand in joc sunt 901 milioane de useri, faceti voi calculele.

Sursa articolului :
http://ro.stiri.yahoo.com/cati-bani-face-facebook-pe-urma-ta-analiza-133600175.html

Share/Bookmark

Niciun comentariu: