Confortul vizual al unui blog

Pentru un site sau un blog este important felul in care se prezinta vizitatorilor sai.
Bineinteles continutul este esential,vizitatori cauta in primul rand informatie de calitate,insa si aspectul grafic conteaza pentru o impresie buna.

Mie spre exemplu imi plac site-urile simple(iubesc simplitatea in general)cu informatii la obiect neaglomerate de bannere in exces,filmulete,sau diverse gadgeturi obositoare.
Nu sunt impotriva reclamelor pe site-uri sau mai ales pe bloguri pentru ca stiu ce insemna sa adaugi continut original,cata munca este si e normal sa existe si un mic profit.

Rezultate maxime se obtin din reclama bine integrata in continut.Sunt site-uri unde aproape nici nu iti dai seama unde este reclama pentru ca spatiile publicitare sunt foarte bine alese.
Am vazut multe bloguri extrem de aglomerate cu reclame,unele nici macar nu aveau specific de business online,erau bloguri personale.
Pentru un site de business parca se accepta altfel cantitatea un pic mai mare de publicitate fata de un blog personal.Vizitatorul o ''digera'' mai bine si poate fi chiar interesat de anumite anunturi publicitare.

Un alt aspect grafic pentru care eu sunt ferm convins ca are o importanta in grafica unui site este culoare de fond pe care se scriu articolele.Sper ca m-am exprimat corect.
Eu sunt adeptul scrisului negru pe fundal alb.Ganditi-va cum ar fi sa cititi o carte care are paginile negre si scrisul alb.Cat de obositor ar fi nu-i asa ?

Asadar, daca va ganditi la confortul vizual al vizitatorilor dv. din punctul meu de vedere scrisul negru pe alb este cea mai buna alegere.Oricum fiecare e liber sa faca alegerile pe care le considera cele mai bune.Acest articol este un punct de vedere nu o recomandare.
Intr-un articol viitor voi incerca sa discut despre cele mai bune locuri de amplasat reclamele pe site pentru cresterea CTR(Click through Ratio)

Share/Bookmark

Niciun comentariu: