Ce este un advertorial ?

Advertorialul este o forma de a face reclama unui produs,serviciu,companie etc...Advertorialul poate fi numit o forma de jurnalism combinata cu publicitate
Desi este considerata o forma moderna de reclama,advertorialul are primele radacini inca de prin 1961 cand au fost publicate primele articole de gen in ziarele vremii.Mai tarziu o data cu aparitia internetului aceasta forma de publicitate a migrat si in mediul online cum era si firesc.Reclama care se face unui produs sau serviciu prin intermediul unui articol scris are un impact mult mai mare asupra cumparatorilor decat formele clasice de reclama.

Advertorialul este o forma de castig pentru orice blogger sau posesor de site care are ceva trafic si cade la intelegere cu o companie care vrea sa isi faca cunoscute produsele prin aceasta modalitate.De multe ori insa bloggeri scriu pur si simplu din placere despre un anumit produs si serviciu pentru ca pur si simplu le place sau au fost multumiti si nu pentru bani.Spre exemplu eu sunt un cumparator fidel eMAG.Toate componentele de PC le-am cumparat de la ei,LCD-ul l-am cumparat de la ei si asa mai departe.
Chiar sunt un client multumit si fidel eMAG. Pentru afirmatiile de mai sus eMAG nu m-a platit este doar opinia unui client care intamplator are si un blog pe care se poate exprima.

Advertorialul nu este acelasi lucru cu articolele sponsorizate pentru ca acolo pur si simplu scrii ce vrei si pui niste link-uri catre cel care comanda articolul.Advertorialul face descrierea unui produs si reprezinta o opinie a celui care scrie despre acel produs.Este deci o forma mai usoara de reclama fata de articolul sponsorizat unde poti descrie direct produsul fara nici o implicareOrice blogger poate scrie advertoriale si poate castiga bani. Incercati sa trimite-ti oferte companiilor despre care vreti sa scrieti.Nu este greu sa trimiteti un E-mail cu date despre site-ul vostru si cu o oferta de colaborare.

Este adevarat ca un advertorial poate pare ciudat intr-un blog care abordeza anumite teme si dintr-o data face reclama unui produs insa se poate specifica clar in titlu ca este articol publicitar.
Daca vreti sa va implicati in astfel de programme de publicitate cu site-ul sau blogul vostru va recomand sa vizitati site-ul e-advertising si eventual si sa va inscrieti daca vreti

Share/Bookmark