Domeniu web pentru afacerea ta online

Am scris pana acum despre diverse afaceri si magazine online.In acest articol voi lasa deoparte electronicele,anvelope barum sau alte produse si voi discuta despre importanta unui domeniu web pentru o afacere online.Nu voi face un articol profesional ci mai degraba o opinie personala bazata pe experienta acumulata asa cum am abordat si alte teme in articolele trecute.

De ce sa ai propriul domeniu web cand sunt atatea platforme gratuite ?

In principiu poti acumula exeprienta pe platformele gratuite.Daca ai de gand sa scrii numai pentru prieteni sau doar pentru tine nu trebuie sa iti cumperi domeniu web.
Daca ai de gand sa dezvolti o afacere online lucrurile stau cu totul altfel.In primul rand vei avea nevoie de foarte multa credibilitate.Un punct forte pentru a intari aceasta credibilitate in fata partenerilor tai o reprezinta un domeniu web propriu.
Daca cineva este interesat de serviciile sau produsele tale cu siguranta va fi interesat si de un istoric al site-ului.

Pe langa avantajele legate de credibilitate cu siguranta sunt si avantaje legate de utilitate.
Trebuie sa luam in calcul ca reusita unei afaceri online este strict legata de continutul site-ului de utilitatea lui pentru cititori si nu in ultimul rand poate cel mai important lucru de optimizarea site-ului pentru a fi bine vazut de motoarele de cautare si pentru a va trimite vizitatori care se pot transforma in clienti.

Ce legatura are domeniul web cu continutul site-ului?


Continui tot cu o opinie personala.
Pentru a avea traficul dorit spuneam ca blogul sau site-ul care sustine afacerea trebuie sa aiba continut.Mult continut relevant si usor de digerat pentru vizitatori.Simplitatea e calea spre succes.

Asadar cand vorbim de continut ma pot referi la 1000 - 2000 de articole originale
care sa puna in evidenta afacerea pe care o desfasurati(prezentare de produse sau de servicii online)Aceasta cantitate mare de informatie nu stiu daca va fi bine suportata de un host si un domeniu gratuit.Chiar nu am ajuns la 1000 de postari pe un blog pe platforma gratuita ca sa imi dau seama ce se intampla.Pot sa zic numai ca o data cu cresterea cantitatii de informatie publicata site-ul se incarca din ce in ce ma greu.Multe poze mult continut multe widget-uri si asa mai departe trebuiesc sa fie rapid vizualizate de vizitatori.

Un domeniu web propriu si un host de calitate va asigura ca site-ul se incarca rapid si fara probleme.Vizitatorul de obicei paraseste un site care se incarca greu.
Mai sunt multe de spus si specialistii SEO (optimizare online) stiu asta.Eu pot trage urmatoarea concluzie:Daca vreti sa dezvoltati un proiect de succes cumparati-va host si domeniu web mai ales acum cand preturile au devenit foarte accesibile!

Share/Bookmark

Niciun comentariu: