Case Ieftine

Va mai amintiti de vremurile cand o casa la curte,modesta,costa 100.000 de euro poate chiar mai mult ?
Dar de pretul un apartament construit pe vremea lui Ceausescu,de 120.000 euro?
Nu mai vorbesc de garsonierele cutii de chibrit care erau undeva pe la 70.000 .
Asa au stat lucrurile.
Ce vremuri bune pentru cei care au vandut si ce tepe de zile mari pentru aia care au cumparat ...mai ales aceia care au luat pe credit.

Intre timp preturile ridicate de lacomie si de speculatorii imobiliari au devenit istorie.Previziunile specialistilor pe termen lung sunt bune pentru cei care vor sa cumpere pe viitor,pentru ca preturile vor mai scadea in continuare.
Mi se pare normal si chiar indraznesc sa spun ca unele preturi sunt exagerate si in 2012.
Din punctul meu de vedere as vedea ca normal un pret de 15.000 de euro pentru o garsoniera la periferia orasului si max 20.000 in centru.
Pretul apartamentelor cu 2 camere de asemenea ar trebuii sa oscileze undeva intre 30.000 si maxim 50.000 euro in functie de zona si chair mai e loc de scaderi.

Daca ar trbuii sa cumpar o casa nu cred ca as mai cumpara apartament la bloc din multe motive.
Poluarea si zgomotul orasului sunt tot mai greu de suportat.O optiune buna si de viitor ar fi cumpararea unei case la periferia orasului.
Aer curat,spatiu suficient si mai ales liniste veti castiga.Ai alt sentiment cand iesi in curte si nu pe balcon sa iei o gura de aer.

Oferta de case la curte este extrem de variata in acest moment iar cine are bani poate da lovitura acum.Preturile ieftine se datoreaza in primul rand crizei din domeniul imobiliar.Costul materialelor de constructie a scazut,mana de lucru este mai ieftina

Nimeni nu poate spune precis cum va evolua piata insa in momentul actual preturile reflecta realitatea .
Aceste preturi nu mai sunt umflate de speculatori pentru ca acestia s-au retras momentan din piata.

Daca nu dispuneti de bani suficienti sunt oferte de case la gri sau la rosu.
Casa la gri este casa care nu are executate finisajele interioare si costa mai putin decat o casa finisata cu 15-20%.
Poate fi o oferta buna chiar si pentru cei care dispun de bani suficienti pentru ca vor finaliza locuinta dupa gustul lor .

Casa la rosu nu are nici un fel de finisaje si nici acoperisul finalizat.Lipsesc tamplaria,tevile de gaze,tevile de apa si circuitul electric.Avand in vedere costurile de finisare cred ca mai buna ar fi optiunea de cumpararea a unei case la gri decat una la rosu.Trebuie tinut cont de faptul ca pe parcurs pot aparea costuri neprevazute asa ca mare atentie cand luati asfel de decizii privind cumpararea unei locuinte.



Share/Bookmark

Niciun comentariu: