Cum popularizezi o pagina web?

Fie ca ai o afacere online,un magazin pe internet,un sex shop sau o pagina personala de care vrei sa afle lumea ai nevoie de vizitatori.
Dupa o experienta de 2 ani online,vreo 14 bloguri administrate si o gramada de articole citite despre search engine optimization(SEO)am tras cateva concluzii despre trafic online pe care le voi expune in randurile urmatoare.
Metodele de a populariza un site sau o pagina web le-as putea imparti in 2 categorii:
-metode sanatoase de a aduce trafic
-metode nasanatoase

Despre metodele sanatoase de a aduce trafic am mai adus vorba si cu alte ocazii in articole scrise pe acest blog.
Am avut rezultate bune aplicand metodele sanatoase de a aduce trafic si rezultate slabe,aproape inexistente atunci cand le-am folosit pe cele nesanatoase.
Prin metode sanatoase(desi necesita mai multa munca)eu inteleg constructia unei retele de linkuri gandita cum trebuie in functie de specificul site-ului sau pagini web pe care vrem sa o popularizam.
De ex. sa presupunem ca vreti sa faceti cunoscuta o pagina despre jocuri pc.
Dati un search pe google pentru jocuri pc,jocuri online etc..
Alegeti 40-50 de site-uri care apar in primele rezultate si postati comentarii la articolele pe fiecare site in parte.La fiecare comentariu adaugati link spre site-ul dv.
Daca aveti un blog nu uitati de importanta blogrol-ului.Tot la metode sanatoase pot adauga directoarele de articole,directoarele de feed,site-urile de bookmarking.
Puteti avea in vedere si retele sociale pentru a populariza pagina dv web.

Metode nesanatoase
Trafic platit
Nu apelati la site-uri care va promit mii de vizite pentru cativa dolari.E teapa!Daca vreti sa investiti bani pentru a aduce trafic pe site apelati la serviciile unor specialisti SEO.
Eventual trageti un ochi la sectiunea web service de pe acest blog(uite ca imi fac si eu reclama)
Eventual inchiriati spatii pe site-uri care au aceiasi nisa cu site-ul dv.
Trafic Exchange
Este o metoda care da rezultate de moment.Nu sunt total impotriva trafic exchange,insa datorita faptului ca va aduce vizitatori neinteresati de continutul site-ului dv,nu este un trafic productiv.
Tot din experienta mea va pot spune ca mai importanti pot fi 50 de vizitatori interesati de continutul site-ului dv decat 1000 adusi fortat,neinteresati.
Asadar sunt un sustinator al traficului natural venit din motoarele de cautare.
Cam astea fiind spuse cine citeste invata.Mult succes in planurile dv!

Share/Bookmark