Vor deveni directoarele web istorie?

Cat de importante mai sunt in ziua de azi directoarele web?
Cat de importanta mai este inscrierea unui site in cat mai multe directoare web?
Pe langa cele 2 intrebari poate cea mai importanta ar fi :
Cat de eficienta si ce rezultate are pentru site inscrierea in directoare web?

Pentru multi webmasteri cea mai aleasa metoda de a construi link building este inscrierea in directoare web.Ramane cea mai populara metoda de a genera link-uri catre site-uri.
Acum cativa ani pentru motoarele de cautare conta in mod special cantitatea linkurilor catre un site.
In timp insa numarul site-urilor a crescut semnificativ,motoarele de cautare au trebuit sa clasifice aceste site-uri dupa alte criterii foarte bine puse la punct.

Pentru Google si alte motoare de cautare nu mai conteaza neaparat cantitatea linkurilor care duc catre un site,mult mai importanta fiind calitatea acestor link-uri.
Una dintre masurile bune pe care Google le-a luat la ultimul update de altgoritm facut in acest an este calcularea numarului de accesari ale unui link.

Daca numarul accesarilor acelui link este mare linkul va fi considerat bun si va primi incredere si autoritate de la site-ul mamă si chiar si page rank.

Avand in vedere noile schimbari sa revenim la directoarele web si ne punem intrebarea :
Cine intra in directoare web pentru a cauta site-uri?

Cu siguranta procentul este extrem de mic poate 3-4%.Multi intra in directoare web pentru a-si inscrie site-ul si cam atat dupa aceea nu mai calca pe acolo.
Asta normal inseamna ca linkurile puse in directoarele web nu prea vor fi accesate iar beneficiile pentru site-urile inscrise vor fi mici ca sa nu zic nule.Pentru mine inscrierea in directoare web nu mai reprezinta o prioritate.Prefer site-urile de bookmarking,directoarele de feed-uri,directoarele de articole,comentariile pe alte bloguri etc..Am avut mult mai bune rezultate in acest mod decat cu inscrierea in directoare web.

Pana la urma conteaza eficienta.Nu este suficienta inscrierea in mii de directoare pentru a avea link-uri de calitate.Asa ca in ceea ce priveste Link Building-ul lucrurile trebuiesc analizate serios pentru a nu depune multa munca fara a avea rezultatele asteptate.

Share/Bookmark

Un comentariu:

Vlad Caruseanu spunea...

Corect, link building-ul se schimba pe zi ce trece. Desi, link-urile din directoare inca mai conteaza daca directorul este bun adica cu vizitatori, bine structurat pe categorii astfel incat sa-ti ofere un context relevant in care sa publici si mai ofera si un Page Rank ridicat.