Televizorul tablou nu mai este de domeniul SF

Pot sa compar un televizor lcd cu un tablou pentru ca nu prea e mare diferenta ca dimensiune.Tabloul si televizorul lcd se pot prinde pe perete.Nu mai este o noutate,multa lume stie in linii mari ce inseamna televizoare lcd si care sunt avantajele acestora privind economia de spatiu din locuinta si calitatea superiora a imaginii fata de un televizor obisnuit cu tub crt .
Acum cativa ani,inainte de aparitia pe piata a televizoarelor lcd ,imi aduc aminte ca vorbeam cu prietenii pasionati de tehnologie despre cele mai bune modele de televizoare care existau atunci,de celebrele televizoare sony cu tub trinitron, panasonic,philips etc.. si ne intrebam ce poate se mai apara superior calitativ fata de ce exista in magazine in acea vreme.
Sincer eu nu vedeam ca in viitorul atat de apopiat tehnologia sa evolueze atat de rapid si nici chiar prietenii mei nu credeau intr-o evolutia atat de rapida spre noi tehnologii.
Dar iata ca de la aparitia primelor televizoare prin 1936 atunci cand scotianul John Logie Baird a reusit prima transmisie tv de la o distanta de 705 km prin cabluri telefonice si pana in zilele noastre televizorul a evoluat foarte mult.
Datorita noilor televizoare lcd acum ne bucuram de o experienta vizuala apropiata de realitate gratie rezolutiilor incredibile si televiziuni digitale hight definition.
Noile tehnologii au permis cresterea diagonalelor televizoarelor fabricate.
Televizorul cu tub nu se putea fabrica cu o diagonala mai mare de 71 de cm din motive tehnice.
Acum un televizor lcd poate avea diagonale de pana la 108 cm.Datorita rezolutiei care este mult mai mare decat la un tv clasic imaginea unui tv lcd este mult mai clara.
De asemenea distanta de la telespectator la tv este mai mica deoarece noile televizoare nu mai sunt atat de obositoare pentru ochi.
Avantajele nu se opresc insa aici.Cele mai noi televizoare lcd au integrate playere de inalta performanta care pot reda poze si fisiere hd stocate pe un simplu stick usb.
Am ramas uluit de imaginile care sunt redate de un televizor lcd full hd.
Experienta vizuala este extrem de placuta.
In zilele noastre tot mai multe televizuni vor incepe sa emita in format digital hd.
Cred ca televizunea analogica este pe finalul existentei ei.
Mullte modele de televizoare lcd au incorporate tunerul digital tv/c pentru a putea receptiona semnal hd fara a fi nevoie de un tuner separat.
Recomandarea pe care o fac celor care citesc acest articol si care inca nu si-au luat un tv lcd este sa fie atenti ca televizorul pe care il cumpara sa aibe incorporat tunerul tv/c pentru a putea receptiona emisiile tv hd si pentru a se bucura din plin de noua revolutie in televiziune.
Daca inca nu v-ati luat televizor lcd e cazul sa o faceti pentru ca merita din plin.
Si ca ultim sfat,nu fiti zgarciti cu diagonala,luati-o cat mai mare,asta o spun tot din experienta !

Share/Bookmark

Niciun comentariu: