Ce este hosting-ul?

Multi incepatori in ale web-ului habar nu au ce inseamna hosting sau domeniu web. Recunosc ca nici eu nu mi-am dat silinta sa stiu pana nu m-am lovit de problema. Fiind blogger incepator ma interesa mai mult sa adaug continut pe blog si sa incerc sa maresc numarul de vizitatori. 

In diverse articole scrise de bloggeri mai vechi in bransa sau de profesionisti in seo ma tot loveam de termenii amintiti mai sus in care acestia explicau importanta unui hosting de calitate si a unui domeniu web platit.
Oricum daca blogul pe care il aveti nu reprezinta pentru voi un plan de viitor si nu vreti sa avansati in munca pe care o faceti poate ca nu o sa va intereseze vreodata ce inseamna hosting si domeniu web.
Multi se multumesc cu ce ofera platformele gratuite gen wordpress sau blogspot.Una peste alta hai sa vedem pe intelesul tuturor intr-un articol ce nu se vrea profesionist ce este hosting-ul.

Oricine creaza un site,vrea ca acesta sa fie vizitat de cati mai multi utilizatori pentru ca acestia sa preaia de acolo informatii utile.
Se pune problema unde pot fi accesate resusele site-ului,unde pot fi amplasate.
E clar ca nu pe computerul personal pentru ca acesta ar trebuii sa stea in permanenta deschis si sa permita accesarea unui trafic de utilizatori mare. Conexiunea ar trebuii sa fie mereu la standardele cele mai inalte si ar fi nevoie sa fie intretinuta cu un soft special.Solutia acestor probleme este hosting-ul.Companiile care asigura acest gen de servicii se numesc ''hoster''Resursele site-ului sunt amplasate pe serverele companiei care presteaza aceste servicii.

De obicei webmasterii incepatori folosesc la inceputul carierei lor hostingul oferit in mod gratuit de diverse platforme. Din cauza popularitatii lor aceste platforme sunt suprasolicitate si sunt nevoite sa impuna anumite restrictii vis a vis de trafic,publicitate etc..Aici ne lovim de problema de care v-am zis.

Daca ai un blog pe platforma gratuita blogspot la inceput nu vei avea trafic mare.
Daca te multumesti cu trafic mic si nu ai de gand sa aduci mai multi vizitatori pe site poti ramane pe host si domeniu gratuit insa nu vei face niciodata pe internet o afacere pentru ca avand trafic redus nu poti sustine un business online. 

In schimb daca traficul va creste si blogul tau va deveni popular,la un moment dat hostul gratuit nu va mai face fata si risti ca site-ul sa se blocheze sau sa se incarce greu.Utilizatorii vor migra spre alte site-uri unde pot naviga decent. Hosting-ul tine deci site-ul online non-stop pentru a fi accesat din orice coltisor al lumii.
In masura in care traficul va creste si afacerea ta online va avansa vei avea nevoie de domeniu web si hosting platit pentru ca site-ul sa fie usor accesibil sa se incarce repede si sa suporte multi vizitatori in acelasi timp.Cam atat...

Sper ca cine nu stia aceste lucururi si a citit articolul a inteles ceva.Intr-un articol viitor voi scrie despre domenii web si ce importanta are sa ai propria indentitate online.

Share/Bookmark

Un comentariu:

dana spunea...

ai perfecta dreptate,de aceea si eu mi-am cumparat host si domeniu.Va trebui sa lucrez mult la site,sa pun continut,si sper ca intr-o zi voi avea si eu vizitatori interesati.Ai punctat f bine,pt cine vrea pt viitor lucruri serioase,trebuie sa si inceapa serios!