Criza economica are si partile ei bune

Criza economica a afectat o mare parte din populatia Romaniei si nu sunt inca perspective bune pentru perioada urmatoare.
Privind in ansamblu,pe langa tot rau creat aceasta criza are si cateva parti bune.
In sfarsit se discuta mai aprins si pe buna dreptate ca trebuie sa traim din ce producem si nu pe datorie.
Acest lucru ar trebui inteles si de cei care asteapta politicieni salvatori care sa le rezolve problemele.Nimeni nu va salva Romania decat proprii ei cetateni.

Iata ce cred eu ca se va schimba in tarisoara noastra din cauza crizei:
Criza economica ne-a facut mai atenti la banii pe care ii scoatem din buzunar.
Nu ne mai uitam doar la ambalaje ci cantarim bine produsele.Vrem calitate la pret mic.Cumparatorul roman va fi mai pretentios nu i se va mai baga pe gat orice.
Acest lucru va stimula performanta si la producatori si la vanzatori care vor trebui sa mentina preturile la un nivel acceptabil.
Multe firme vor da faliment in perioda urmatoare insa altele mai bune le vor lua locul.Asta e ciclul economic. Criza va inlocui neperformanta cu performanta.

Ce se va intampla in Romania in sectorul bugetar?
Am o ciuda imensa cand stiu ca eu traiesc din profitul pe care il fac cu greu si ma uit la bugetarii nesimtiti care vor salarii mai mari degeaba fara sa se gandeasca la performanta lor.(exceptand invatamantul si sanatatea)
Sper ca acesta criza economica sa aseze si sistemul bugetar pe baze mai performante pentru a nu mai atarna de sistemul privat ca o mare povara.A trebuit sa vina criza ca sa oblige autoritatile sa atinga anumite puncte sensibile altfel...
Probabil Romania se numara printre putinele tari in care in sistemul bugetar se castiga mai bine ca in cel privat.

Piata Imobiliara
Toata lumea stie ce preturi astronomice avea o cutie de chibrit la bloc.Tot aceasta criza economica a adus pe fagasul ei normal si piata imobiliara.Desi preturile au scazut cu 50% inca nu sunt cele corecte si cu sigurata vor mai scade.Preturile caselor erau tinute sus de speculatori imobiliari nu de cerere si oferta.
Nu m-ar mira ca anul viitor o garsoniera sa coste cam 5000-6000 de euro si un apartament cu 2 camera max 12000.
Am subliniat doar cateva aspecte.Criza economica va constrange populatia sa fie mai atenta la resurse si la cheltuieli.E timpul ca lucururile sa revina la normalitate si vor reveni insa pretul platit a fost si inca va mai fi ceva timp extrem de dureros.Lumea intreaga a uitat repede de criza din 1929-1933.
Lacomia trebuie lasata deoparte.



Share/Bookmark

2 comentarii:

Camelia spunea...

Un articol apreciabil!Aveti multa dreptate cu privire la criza din Romania;Ne invata sa fim putin mai chibzuiti,mai interesati la locul de munca,mai prevazatori, etc.
Felicitari pentru postarea lui!

George spunea...

Iti multumesc Camelia.
Apreciez comentariul tau
care completeza
foarte bine articolul