Primii pasi intr-un plan de afaceri online


Am acest blog de 4 ani .Sunt pasionat de afaceri online si de aceea incerc sa ma perfectionez in acest domeniu care are viitor.Multe din idei le pun pe tapet aici.Afacerile online in ziua de azi sunt o realitate,fie ca e vorba de marketing online,publicitate,vanzare sau revanzare de produse etc..In acest articol incerc sa abordez din punctul meu de vedere cum ar trebui sa demareze un incepator un mic business online.Inainte de a intra in subiect mai adanc as vrea sa completez ca sunt parerile mele si nu ale unui expert in afaceri online ci mai degraba ale unui cunoscator din experienta ca sa zic asa.

Primul pas este deschiderea unui site sau a unui blog.Este foarte simplu acest prim pas insa mare atentie la nisa pe care vreti sa se axeze afacere,titlul domeniului si al site-ului care trebuie sa faca referire la business-ul dv.Trebuie sa subliniez ca pe internet puteti face afaceri si  fara a avea un site sau un blog insa eu ma voi referi strict la o afacere online pe care o puteti face cu ajutorul unui site sau blog.
Aveti posibilitatea de a activa site-ul pe o platforma gratuita cum ar fi blogspot sau wordpress sau sa cumparati un domeniu personalizat.Si aici asa cum am mai spus cu alte ocazii recomand pentru rezultate bune un domeniu personalizat si host platit.Acesti pasi sunt necesari deoarece va trebuii sa construiti un brand online iar partenerii dv trebuie sa aiba incredere in dv.sa prezentati credibilitate.
 Un blog pe platforma gratuita nu este bine privit de cei care vor sa colaboreze cu dv.O spun din experienta deoarece acest blog a fost prima data activat pe platforma gratuita blogspot.

Probabil va intrebati cum veti face bani dintr-un site si daca e posibil asa ceva.Va spun cu siguranta ca e posibil si in functie de potentialul dv creativ si de priceperea dv puteti face foarte multi bani sau macar castiguri decente.

Din ce se castiga in mediu online,din ce activitati se fac bani online?

Sunt foarte multe de discutat ,sunt foarte multe posibilitati.In primul rand online se castiga din publicitate.Pentru a castiga din publicitate trebuie sa construiti in timp un site de calitate cu continut cat mai original.Asa veti castiga multi vizitatori adica audienta.In urma acestui aspect vor veni si ofertele de colaborare asa cum eu primesc aproape zilnic acum fel si fel de oferte de la diversi advertiseri sau companii.Nu toate ofertele se refera strict la castiguri unele sunt si recomandari de parteneriat.
In ce priveste continutul trebuie sa fiti consecventi pe nisa pe care va axati.Daca alegeti sa scrieti despre imobiliare ,nu puteti trece rapid la unelete de pescuit sau anvelope.In acest caz puteti alege sa dezvoltati un blog generalist.

Deocamdata ma opresc aici desi mai sunt foarte multe de spus.In principiu putem rezuma primii pasi intr-o afacere online sau un mic plan de afaceri si anume:
1.site-2.achizitie domeniu si host-3.adaugare continut de calitate si rabdare-4.audienta si castiguri din publicitate. Este prima parte a unui articol pe care vreau sa il dezvolt cu alta ocazie asa ca va mai astept pe site


Share/Bookmark

Un comentariu:

Leo spunea...

☛ CASH FAST sare in ajutorul celor care doresc sa faca bani online in Romania legal si usor oferindu-le o metoda GRATUITA prin care pot obtine incepand de azi un venit de 50 Lei/zi. Metoda functioneaza corect in Marketing Afiliat detalii pe:
http://www.cashfast.co.vu/