Marketingul afiliat o oportunitate de castig pe internet

Am scris cateva articole in trecut despre marketingul afiliat si despre platformele de marketing afiliat romanesti.Pot spune ca vad un pic altfel lucrurile acum.
Afara concepul de afiliere este foarte bine implementat si foarte cunoscut. La noi pot sa spun din experienta mea , din articolele citite si din colaborarea cu cateva dintre platformele de afiliere,ca marketingul afiliat este inca in faza de pionierat in Romania.
Pentru cei care inca nu stiu ce inseamna marketing afiliat,va pot spune pe scurt si pe intelesul tuturor in ce consta afilierea.
M.A ofera posibilitatea de a castiga comisioane recomandand diverse produse altor persoane pe internet.Atunci cand se realizeaza vanzarea pe site-ul advertiserului (comerciantului) afiliatul castiga un comision . Acest comision variaza intre 10-25% din valoarea produsului fara tva.
Afiliatul poate folosi toate resursele de care dispune pentru a recomanda produsele respective pe internet.Prin resurse ma refer la pagina de facebook,blog personal,site etc..
Bineinteles in conditiile agreate de advertiser si respectand drepturile de copyright.

Asadar e simplu la prima vedere .Totusi va trebuie o strategie de marketing online pentru a vinde un produs,deoarece spre deosebire de magazinele obisnuite e de 4 ori mai greu sa vinzi un produs pe internet( o zic tot din experienta)
Eu am ales o strategie care a mers relative bine.In ultimele 7 luni de cand m-am ocupat un pic mai serios de afiliere am reusit sa vand produse de peste 100.000.000 lei vechi pentru diversi advertiseri prin 2 Parale si  eMAG profitshare.
Deci nu este un proiect imposibil(asa cum spun unii pe net) si poate fi o sursa suplimentara de venit pentru oricine sau chiar mai mult de atat.Totusi necesita un pic de implicare asa cum  v-am zis pentru a avea rezultate.


Share/Bookmark

Niciun comentariu: