Cum sa faci o campanie AdWords

sursa articol:blogevent.ro

În acest tutorial voi încerca să explic cât mai detaliat, în câţiva paşi simpli, cum se începe o campanie de promovare cu ajutorul AdWords.

La ora actuală Google AdWords este cel mai des folosit tip de publicitate PPC. Pentru a înţelege mai bine sistemul AdWords vă recomand să aruncaţi o privire aici.

Pasul 1 – Pentru a avea acces la Google AdWords este necesar un cont Google. Dacă aveți deja un cont Google accesaţi pagina oficială Google AdWords aici.
Pasul 2 – La fel ca şi în imaginea de jos se va apăsa pe butonul “Creaţi prima dvs. campanie”Meniul imediat după apăsarea butonului trebuie setat în felul următor sau ca în imaginea numărul doi:
Tipul campaniei – Standard
Numele campaniei – ex. blog, magazin haine ,agenţie
Locaţie şi limbi – România
Reţele şi dispozitive – Reţele: Toate site-urile disponibile
Dispozitive: Toate dispozitivele disponibile
Licitare şi buget – AdWords va seta sumele mele licitate pentru a ajuta la maximizarea numărului de clickuri în limita bugetului meu vizat
(În funcţie de buget se poate seta o sumă între minim 10$ sau orice altă sumă)
Extensii de anunţuri – se vor bifa toate cele 4 căsuţe
Salvaţi şi continuaţi

adwords

TIP: Dacă deţineţi un voucher AdWords cu o valoare mai mică de 80$ vă recomand să alegeţi un buget până în 10$ pe zi.

Pasul 4 – Acest pas constă în alegerea cuvintelor cheie care se potrivesc cel mai bine cu afacerea ta. Imaginea de mai jos este un exemplu de tag-uri şi o estimare de click-uri către site pe zi. De reţinut că nu există limită de tag-uri.

adwords

Meniul Adwords
Campanii – Permite gestionarea campaniilor aflate în curs de desfăşurare , oprirea sau ştergerea lor
Oportunităţi – Câteva sfaturi practice de la Google despre cum să ai o campanie publicitară cât mai eficientă
Instrumente şi analiză – Diferite instrumente ajutătoare. De la estimarea traficului până la previzualizarea anunţurilor pe pagina Google
Facturare – Informaţii despre plăţile efectuate, soldul rămas, modalităţi de plată

Pentru deţinătorii de vouchere AdWords care nu ştiu cum să le folosească recomand,
Pasul 5 – Vă voi arăta (vezi imaginea de mai jos ) şi vă voi direcţiona către meniul unde se introduce codul voucherului AdWords
În meniul Facturare – Rezumatul facturării pentru AdWords – Mai multe acţiuni (lângă meniul Efectuaţi o plată) – Aplicaţi cod promoţional
TIP: nu recomand folosirea ca unealtă de promovare AdWords a blogurilor deoarece tag-urile sunt foarte scumpe,vizitatorii nu vin într-un număr mare ca şi în cazul unui magazin online.

voucher adwords

Share/Bookmark

Niciun comentariu: