Astazi internetul s-a schimbat pentru totdeauna

6 iunie 2012. Poate parea o zi ca oricare alta, insa astazi e ziua cand Internetul pe care il stim cu totii va fi inlocuit de o noua versiune. Companii ca Google, Facebook, AT&T si Akamai vor participa.
Noul internet este cunoscut ca Internet Protocol version 6 (IPv6). Daca totul merge bine (si ar trebui), utilizatorii nu vor observa nimic diferit imediat. Insa in urmatorii 5 ani si dupa aceea, IPv6 va avea un efect profund asupra vietilor noastre, scrie Business Insider.

Noul internet este "de trilioane si trilioane de ori mai mare" decat cel actual, spune bunicul Internetului, Vint Cerf, in prezent oficial Google.

Dar IPv6 nu functioneaza cu vechiul Internet, IPv4. (Da, a existat un IPv5, dar s-a renuntat la el pentru IPv6). Cele doua Interneturi nu pot "vorbi" unul cu celalalt".

Deci, site-urile si gadget-urile sunt deja pe noul internet. Nu te vei mai putea conecta la ele decat daca ai calculatorul, reteaua/router-ul de acasa si providerul de internet pe IPv6. Dar probabil ca nu va trebui sa schimbi nimic, pentru ca tehnologiile ajuta la conectarea vechiului cu noul.

Acum urmeaza partea buna. Toate aceste noi adrese inseamna ca, practic, nu exista nicio limita la lucrurile pe care le putem adaugat direct pe Internet. Expertii, cum este Cerf, prezic ca acest lucru va crea "Internetul lucrurilor", unde orice detinem are propria adresa de Internet si poate fi controlate de la distanta printr-o aplicatie. Iar lista include electrocasnicele, cheile, pivnita de vinuri si zgarda cainelui - totul.

sursa articol:http://ro.stiri.yahoo.com

Share/Bookmark

Niciun comentariu: