O unealtă matematică te poate ajuta să câștigi bani

Secvența Matematică prezentă peste tot în natură

Fibo este prescurtarea de la Fibonacci. Leonardo Fibonacci s-a născut în Italia, în jurul anilor 1170 și este considerat de foarte mulți drept cel mai influent matematician din Evul Mediu. Cartea sa din 1202, Book of Calculation, a fost și va rămâne esențială în înțelegerea matematicii, oferind exemple despre bani, dobânzi sau evidențe contabile.

Astăzi, este cunoscut ca Fibonacci, numele dat unei serii numerice în cartea sa, ușor de învățat și înțeles.
Secvența arată în felul următor: 1  1  2  3  5  8  13  21  34  55  89 și așa mai departe.
Cu siguranță deja ai observat un pattern: 1+1=2, 1+2=3, 2+3=5... Însă, dacă analizezi în detaliu, orice număr ai selecta din șir, raportul acestuia față de celelalte tinde spre 0.618, respectiv 1.618 față de celelalte. Acest raport nu se modifică niciodată și este cu atât mai exact, cu cât numărul este mai mare.
tranzactii valutare online
Este însă uimitor cum aceste numere se aplică în natură. De exemplu, numărul petalelor florilor este adesea un număr Fibonacci, sau numărul "căsuțelor" unui ananas. Conuri de pin, floarea soarelui și exemplele pot continua. Mai mult, plantele sunt aranjate adesea în spirale, care, numărate, sunt numere adiacente Fibonacci.

Matematic, arată în acest mod, unde phi reprezintă așa numitul Raport de Aur, utilizat în matematică, artă și arhitectură de grecii antici:
tranzactii valutare online


Geometric, dacă este desenat, Fibonacci sau Raportul de Aur, arată precum mai jos:
tranzactii valutare online








Relația aceasta poate fi găsită și în natură, de la secțiunile delfinilor, la raportul dintre antebrațe și mâine, sau chiar la urechea internă (cochilia) ce arată ca o spirală ce aderă la aceste proporții.

Numerele Fibonacci și procentele pot fi găsite - ați ghicit - și în piețele financiare!
Fibonacci în cotațiile acțiunilor, mărfurilor, metalelor sau perechilor valutare
tranzactii valutare online
         Exemplu cu evoluția pretului de la un nivel Fibo la altul
Există însă și o categorie care are o problemă cu aceste reguli. Datele sunt dubioase, doar o potrivire, spun ei. Sau, computerizarea din ziua de astăzi face o ordine naturală aproape imposibilă...
Deloc adevărat. Piețele financiare reprezintă o combinație de intrări de capital și decizii luate de milioane de participanți în același timp. De aceea, piețele sunt ca un organism viu, un sistem care respiră și nu unul static și controlat. Da, computerele pot schimba lucrurile temporar, însă ordinea naturală a deciziilor umane reprezintă încă o parte importantă din evoluția piețelor. Ceea ce înseamnă că poți utiliza Raportul de Aur sau secvența Fibonacci pentru analiza piețelor, dacă înțelegi cum. Procedura este extrem de simplă și poate fi cu adevărat eficientă.

Cititi mai multe : http://www.admiralmarkets.ro/fundamental/15.05.2014

Share/Bookmark

Niciun comentariu: