Freelancing-ul,experimentul Independenţei

Să fii freelancer nu este uşor, iar ca să reuşeşti pe cont propriu ai nevoie de multă experienţă şi de oameni pe care să te bazezi la un moment dat, aceasta este concluzia primei sesiuni a conferinţei Freelancingul Experimentul Independenţei organizată de Editura Evenimentul şi Capital la The Hub.

Cei care au cele mai mari șanse de reușită pe cont propriu sunt cei care au vechime şi experienţă într-un anumit domeniu. Este şi cazul lui Alexandru Aron, copywriter. Acesta a lucrat 13 ani la diferite agenţii precum Headvertisng, Odyssey, D'Arcy, sau McCann Erickson înainte să se decidă să lucreze pentru el. “Anul trecut am decis că e timpul să fac ceva şi pentru mine. După 7 luni de freelancing pot să spun că merită, atât financiar, cât şi din punct de vedere al timpului liber” a declarat Aron.


Ca freelancer poți să alegi când, unde și pentru cine să muncești. De multe ori însă primeşti proiecte de la clienţi pe care nu poţi să le duci la bun sfârşit singur şi atunci e bine să ştii la cine să apelezi. În cazul lui Aron, el face o echipă foarte bună cu Anca Rancea, fost PR la Leo Burnett România. “Am decis într-o zi că vreau să înot dimineaţa şi jobul nu îmi permitea acest lucru. Am discutat de freelancing cu o prietenă care era pe cont propriu de trei ani şi am decis să încerc”, a spus Rancea. Ea recunoaşte că poţi să te descurci singur doar până la un anumit punct. Sunt proiecte la care trebuie să ai o echipă care să te ajute, oameni în care ai încredere. Ca freelancer, reputaţia este foarte importantă. “Lucrurile funcţionează ca un bulgăre de zăpadă. Dacă un client este mulţumit atunci te recomandă mai departe şi te scuteşte pe tine de participarea la pitch-uri”, a adăugat Rancea.

Mai mult puteti citi pe :
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/freelancingul-nu-este-pentru-oricine-184051.html

Share/Bookmark

Niciun comentariu: