Mai este important Page Rank-ul de la Google ?

Desi nu mai este atat de relevant ca acum cativa ani totusi multi bloggeri si webmasteri se zbat sa obtina un page rank cat mai mare deoarece multi dintre ei vand linkuri iar pretul pe care il obtin este influentat direct de page rank.
Bineinteles nu neaparat acest lucru este principalul scop,printre altele page rank-ul reprezinta o carte de vizita pentru orice site.
Munca depusa de un webmaster,legaturile create pe internet,eforturile de promovare pe care le face se vad ca rezultat si in page rank

Eu nu sunt expert seo insa am deprins anumite cunostinte iar acest articol nu se vrea profesionist ci mai degraba un punct de vedere.
Zilele trecute Google a facut prima actualizare de page rank pe acest an.Site-ul meu a trecut de la page rank 0 la page rank 2.Sunt multumit de acest rezultat obtinut mai ales pentru ca noul domeniu pe care am transferat site-ul a fost cumparat acum doua luni

Acest lucru inseamna ca eforturile mele de promovare au dat roade si nu am muncit in zadar.
Beneficiile unui page rank bun nu sunt deloc de neglijat.Site-urile cu un page rank mai mare se pozitioneaza mult mai bine in rezultatele cautarilor,paginile noi sunt indexate mai rapid iar rata de vizitare a paginilor va creste 

Pentru a obtine un page rank bun de la Google in primul rand nu trebuie ignorat continutul.Vizitatorii vin pentru continut si apreciaza daca au gasit informatii utile pe un anumit site.Titlurile articolelor trebuie sa fie relevante pentru continut.O importanta mare o au si linkurile catre site.

Asa cum am scris si in articolele mele despre promovare,linkurile se pot obtine prin comentarii pe alte bloguri,inscrieri in directoare,publicare de articole in directoarele de articole,schimb de link,socializare etc..
Mai sunt si modalitati de promovare contra cost dar depinde de proiectul pe care il aveti si ce resurse sunteti dispusi sa alocati.
Personal cred ca page rank-ul unui site ramane intr-o anumita masura relevand desi din ce spun webmasterii vechi in domeniu nu mai are importanta de altadata.

Share/Bookmark

5 comentarii:

EpureIonut spunea...

Interesanta parerea. Exact cum ai spus si tu n articol, importanta PR a scazut si nu mai are relevanta pe care o avea in urma cu 2 - 4 ani.
Pozitionarea in SERP este un factor important, de care toti ar trebui sa tina cont. Alexa Rank este un nou punct de vedere.

David Ionescu spunea...

In mare masura si eu cred ca page rank-ul inca mai are importanta, dar Google a inceput sa modifice tot mai des algoritmul sau, ceea ce ma face sa cred ca va renunta in mare parte la tot ce avea importanta pana acum(inclusiv page rank-ul) in stabilirea modului de pozitionare cat mai buna in motorul lor de cautare.

Mihai Robert spunea...

Motorul de cautare Google ia in considerare doar legaturi de la siteuri cu Page Rank mai mare sau egal cu 4. Pentru Google, un link de pe un site spre site-ul dumneavoastra este considerat drept un vot de incredere. Valoarea pe care Google o da link-ului venit de pe un site este mai mica decat valoarea Page Rank-ul site-ului de unde provine.

Mihai Robert spunea...

Page Rankul reprezintă doar o fracţiune dintre factorii pe care Google foloseşte pentru a determina importanţa unui sit.
Nu vă bateţi capul prea mult cu Page Rank, mai ales că începând din 2004 Oct. Google dă o importanţă mai mare relevanţei unei pagini şi nu al Page Rankului acestuia.
Page Rankul reprezintă doar o parte mică când vine vorba despre
înţelegerea funcţionării motoarelor de căutare.

Oferte Bune spunea...

Multumesc celor care au comentat la obiect acest articol