Beneficiiile consumului de carne de vita

De ce sa consumi carne de vita?

Dupa mine, carnea rosie este importanta in dieta de zi cu zi. Nu vreau sa spun prin asta ca ar trebui sa consumam carne de vita sau de porc zilnic, ci macar o data pe saptamana deoarece are un rol important in mentinerea sanatatii. Contrar unora care spun ca ar trebui sa eliminam carnea rosie din dieta trebuie sa stim ca carnea de vita este o sursa importanta de vitamine si proteine de care avem mare nevoie.

Proteina de origine animală este una de calitate superioară, care conține amino acizi necesari dezvoltării și funcționării optime a organismului. Mulți oameni nu consumă suficiente proteine, ceea ce poate accelera atrofierea mușchilor, crescând riscul apariției unei afecțiuni.

Carnea de vită conține câteva minerale importante. Acestea sunt elemente nutritive necesare funcționării organismelor vii. Din carnea de vită îți poți asigura necesarul de zinc de seleniu si fosfor

Retete cu carne de vita

Mai sus aveti doar cateva din motivele pentru care eu cel putin, nu pot renunta la carnea de vita. Poate altfel stau lucrurile la consumul de carne de porc, pe care o consum cu moderatie. Dar carnea de vita este in meniul meu macar o data pe saptamana. Sunt foarte multe retete cu carne de vita care merita incercate si care daca sunt facute ca la carte de bucatari priceputi, sunt un mare deliciu. Desigur si pentru un bucatar amator, acasa se pot prepara cu putina atentie la detalii multe preparate delicioase.

Ca o curiozitate, Argentina este tara cu cel mai mare consum de carne de vita, asadar daca este posibil incercati cat mai multe preparate culinare argentininene. Retetele le gasiti online sau daca vreti si mai detaliat cred ca sunt multe canale de youtube cu profil culinar unde aveti sansa sa descoperiti cum sa faceti pas cu pas retete foarte delicioase care contin carne de vita.

Dar si in bucataria britanica sau braziliana gasiti multe retete preparate cu carne de vita.Spre exemplu tocana braziliana cu carne de vita si fasole neagra. Preparatul acesta l-am incercat eu la un restaurant cunoscut din Bucuresti si am fost placut impresionat. Dupa mine reteta a fost foarte aproape de original, fiindca stiti desigur niciodata nu se poate reda cu exactitate gustul unui preparat autentic. Am fost ata de impresionat de gust incat am incercat sa gatesc chiar eu, un nepriceput in materie culinara. Am reusit ceva dar departe de ceea ce as fi dorit, insa decent ca gust.

De unde sa cumperi carne de vita?

Eu nu achizitioanez niciodata carne de vita sau de porc din mall, pentru simplul motiv ca nu are gustul pe care mi-l doresc. Pentru ca retetele cu carne de vita sa fie asa cum va doriti este important si de unde va procurati carne de vita. Eu de exemplu printre altele, am un magazin online de unde fac comanda de carne de vita. O sa dezvalui si celor care au avut rabdarea sa lectureze acest articol un link pentru cei care doresc carne de vita de calitate cu un gust deosebit. Eu de aici am comandat de multe ori https://premiumangus.ro/shop/. Carnea de vita pe care o puteti cumpara de pe magazinul online recomandatde mine este produsa la o ferma din Sibiu. Aveti garantia calitatii va asigur, iar gustul va fi unul mai mult decat satisfacator, in orice preparat culinar pe care il veti incerca.

Dar https://premiumangus.ro/ nu este doar un shop, exista si un blog https://premiumangus.ro/blog/ pe care veti gasi multe informatii foarte necesare despre carnea de vita, despre moduri de preparare, despre carnea angus, etc..Va recomand sa cititi cand aveti timp pentru ca nu este timp pierdut, va asigur

Acum in preajma sarbatorilor cred ca acest articol este binevenit pentru ca romanii fac adevarate festinuri culinare de Craciun si Revelion, multe dintre ele bazate pe carne de porc. Totusi carnea de vita nu este nelipsita nici ea de pe mesele de sarbatori.

Si ca o concluzie:

Prin conținutul bogat în proteine de calitate superioară, vitamine și minerale, carnea de vită este unul dintre principalele alimentele care contribuie la funcționarea optimă a organismului. Consumată în mod echilibrat, carnea de vită,este un aliat important pentru toți cei care doresc să se bucure de o stare bună de sănătate.



Share/Bookmark

Niciun comentariu: