Piese Auto vs Service Auto, Pret vs Calitate

Recent am avut ceva probleme cu masina. E un model ceva mai vechi si desi am intretinut-o cu mare grija, mai apar inevitabil probleme. Una peste alta am mai avut si un mic incident in trafic, asadar am fost nevoit sa ma duc intr-un service auto sa rezolv repede problemele aparute, mai ales ca urma sa fac si inspectia tehnica periodica, itp–ul care la masinile mai vechi de 12 ani se face mai nou anual.

Zis si facut, am ales vreo doau trei service-uri auto, pentru a avea mai multe opinii, deoarece erau ceva reparatii de facut si un necesar considerabil totusi de piese auto. Reparatia nu era una simpla, nici complicate insa aveam nevoie de niste specialisti buni si bineinteles accesibili ca pret la manopera

Intr-una din zile am facut programare la toate cele trei service-uri alese, pentru constatare si pentru a-mi face un necesar corect la piesele auto care trebuiesc schimbate.Stiam eu ceva imi facusem si o socoteala insa stiti cum este socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.

Am ajuns la primul service auto, baietii destul de amabili, s-au uitat, mi-au indicat piesele auto care sunt necesare, au spus ca ar costa cam 3000 de lei reparatia, dar ca nu prea s-ar baga ca nu au timp deoarece ei lucreaza mai mult pe asigurare, asa ca macar am ramas cu o opinie de pret dar si cu ceva timp pierdut. Sincer, pretul mi s-a parut un pic exagerat asadar cred ca mai mult ca sigur nu bateam palma cu ei. Pretul nu includea si piese auto necesare pentru reparatie.

Fiecare are dreptul sa ceara orice pret pe serviciile pe care le face, insa uneori se sare calul si nu doar la service-uri sau la piese auto, cam la orice. Era clar ca aveam nevoie si de o a doua opinie si astfel am ajuns destul de repede si la al doilea service auto.

La al doilea service auto am fost intampinat la fel cu amabilitate, un mecanic auto a inspectat masina, a facut un necesar de piese si un cost la manopera. Spre deosebire de primul service auto unde mi s-a cerut 3000 de lei pentru reparatie, de data asta costurile au scazut la 2000 de lei. Pe langa pretul mai mic si timpul pentru rparatie mai scurt adica 4 zile in loc de 5 cat mi s-a cerut la primul service. La fel pretul nu includea piesele auto. Buna oferta ce sa mai, insa parca vroiam si a treia opinie..

Zis si facut, la ceva timp dupa, am ajuns si la al treile service auto pentru a treia opinie. Amabilitatea a fost aceiasi ca si la precedentele doua service-uri auto, iar pretul unul si mai bun. Pur si simplu a fost o nimereala ca pretul sa scada pe masura ce am vizitat cele trei service-uri, nu mi se intampla frecvent asa ceva.
Dupa cum am scris si mai sus, pretul pentru reparatia la masina mea a fost 3000 de lei la primul service auto, 2000 de lei la al doilea service auto si ultimul service mi-a oferit un pret de 1500 de lei. De asemenea nu includea pisele auto de care aveam nevoie.

Nu intodeauna cel mai mic pret inseamna si calitate, insa am fost asigurat ca reparatia va fi una buna si durabila. Mentionez ca toate cele trei service-uri auto la care am fost erau service-uri autorizate, nu din astea de colt de strada fara forme legale.

Am ales cel mai mic pret si cred ca am facut bine de data aceasta deoarece au trecut ceva luni si reparatia e ok, arata bine. Eu am avut de facut ceva mai complex care includea si putina tinichigerie pe langa partea de meacanica.

Piesele auto le-am achizitionat dintr-un magazine online care a fost foarte promt si destul de rapid la livrare, iar preturile au fost foarte bune dupa parerea mea. Sitea-ul arata foarte bine, navigarea este rapida si usoara. Dar pretul  a contat si cred ca pentru fiecare conteaza. Bineinteles sa fie o balanta intre calitate si pret. Iata si ceva produse:
magazin-online-piese-auto-1magazin-online-piese-auto-2magazin-online-piese-auto-3magazin-online-piese-auto-4
La fel ca si la manopera de la service-urile auto care difera foarte mult de la service la service, si costul la piese auto achizitionate online difera de la magazin la magazin. Magazinele au dreptul sa isi puna orice commision vor, fiecare magazin online cu politica lui de marketing, de asemenea clientul are dreptul sa cumpere de unde doreste si sa isi urmareasca interesul. M-am convins de asemenea ca nu intodeauna pretul cel mai mare este si oferta cea mai buna, insa toata faza e sa alegeti cu grija si atentie deoarce sunt banii dvs. Desi magazinul este in Alba Iulia asta in ziua de azi nu mai conteaza deoarece puteti plasa orice comanda online de oriunde din tara

Pentru cei interesati de achizitii de piese auto la preturi bune va recomand site-ul autolux.ro
Date de contact:
Site: https://www.autolux.ro/
Magazin Piese si Accesorii Auto Alba Iulia:
Strada Closca, Nr. 4, Alba Iulia, Alba
Tel: 0748 405 954
Program:
Luni - Vineri: 08:00 - 16:00
Sambata - Duminica: Inchis

Share/Bookmark

Niciun comentariu: