Sursa ups centrale termice

In sezonul rece se discuta mai aprins despre solutii de incalzire ieftine despre centraleieftine si  accesorii care pot reduce consumul de energie si multe altele legate de energia termica atat de necesara in aceasta perioada.
Am urmarit cateva emisiuni la un post de televiziune si am citit mai multe articole pe diverse site-uri legate de subiect.Centrale termice pe gaz,pe combustibil solid,central electrice etc.Multe  dintre ele au un punct comun:consuma energie.
In acest post nu voi aborda neaparat subicte legate de alegerea unei solutii optime pentru incalzire ci solutii de alimentare in cazul unor probleme cu reteau electrica ,atuci cand nu exista alimentare cu energie electrica.
Asadar atunci cand sursa de caldura are nevoie de energie electrica iar aceasta energie nu este furnizata din diverse motive(pene de curent,scurt circuit etc..)este necesara o solutie alternative care sa preia sarcinile pana cand problema va fi remediata.

In zonele rurale,mai ales iarna,sunt probleme cu furnizarea energiei electrice.Daca este o iarna grea si rece cu temperature scazute,consumul de energie creste si penele de curent sunt mai dese.
Cu astfel de probleme s-a confruntat si un amic al meu care si-a construit o casa de vacanta intr-o zona frumoasa de munte la noi in Romania.
In zona sunt probleme destul de dese si pene de curent,mai ales iarna.Uneori aceste defectiuni se remediaza repede alteori pot dura mai multe ore.O problema de acest ge a avut chiar in preajma sarbatorilor de iarna cand era cu toata familia la resedinta de vacanta.
V-am dat un mic exemplu ,daca locuiti in zone in care apar astfel de probleme stiti despre ce e vorba si ce disconfort va creaza.De fapt aceste probleme cu alimentarea energiei electrice pot apare oriunde.De aceea este bine sa fiti pregatiti cu solutii alternative de alimentare pentru centralele termice.

O solutie ar fi sursa ups pentru centrale termice. Ups-uri care pot alimenta consumatori pana la 480 W si a caror autonomie de functionare este intre 0.9 si 16,8 ore,in functie de capacitatea acumulatoriilor folositi si puterea consumatorului. Am intrat pe un site care ofera solutii aceesibile pentru astfel de probleme.Pe langa o varietate mare de solutii pentru incalzire in sezonul rece am descoperit si aceste surse alternative de energie electrica care va pot feri de probleme atunci cand nu sunteti alimentati cu energie elctrica.
In astfele de cazuri sursa ups preia sarcina de a alimenta cu energie centrala dv termica. Sursa ups poate alimenta consumatori pana la 300 W si a caror autonomie de functionare este intre 1,5 si 16,8 ore,in functie de capacitatea acumulatoriilor folositi si puterea consumatorului. Pentru a incarca acumulatorul centralei ups sunt necesare 10-12 ore.
Preturile pentru surse ups sunt accesibile avand in vedere ca este un bun de folosinta indelugata.Investitia merita pentru a va feri de probleme in cazul penelor de curent sau a altor defectiuni aparute in reteau electrica.


Share/Bookmark

Niciun comentariu: