Transfer de bani online / Pay Pal in Romania

Paypal este cel mai mare site care se ocupa cu intermedierea platilor si transferurilor electronice de bani. Paypal ofera romanilor posibilitatea realizarii transferurilor de bani precum si plata produselor achizitionate de la sute de magazine online care accepta PayPal. Pe site-ul oficial Paypal putem vedea lista cu tarile in care se poate realiza transferul de bani. Paypal ofera posibilitatea retragerii de bani si in Romania. Se pot observa alte tari din care se poate plati si din care se pot retrage bani. Tara noastra se gaseste la categoria celor care pot trimite si ridica bani prin intermediul Paypal.

Lansat in 1998 (si cumparat de Ebay.com in 2002), serviciul de plati pe Internet PayPal a fost destinat cu precadere cetatenilor Statelor Unite, extinzandu-se extrem de repede si in tarile Uniunii Europene, precum si in Elvetia si Norvegia. Romania si Bulgaria au fost tinute in "stand-by", pana saptamana trecuta. PayPal si-a extins serviciile la nivel mondial, peste 90 de natiuni avand acum acces la serviciu. Printre nou intratii in sfera de acoperire a site-ului se numara si Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Maroc, San Marino, Arabia Saudita si Vaticanul. O alta noutate o reprezinta folosirea serviciului si in spaniola, franceza si chineza. "Suntem extrem de incantati sa avem in palmares 190 de tari si versiuni in cele mai vorbite patru limbi," a declarat, citata de Reuters, Dana Stalder, vicepresedinte al PayPal. Conturile deschise de catre utilizatorii romani au totusi o serie de restrictii. Pentru moment, odata incarcat contul electronic, utilizatorul poate transfera bani catre alte conturi PayPal sau poate plati diverse produse pe internet. Nu poate incasa bani insa si nici nu poate cere emiterea unui cec cu o anumita suma din cont. Insa oficialii companiei au declarat ca vor implementa aceste functii treptat.

Un utilizator care isi deschide un cont la www.paypal.com il poate "incarca" cu o anumita valoare, de regula 1.5 euro, bani care vi se vor returna in momentul autentificarii contului, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online. Banii vor fi retrasi din contul traditional si mutati in cel electronic. Este important de stiut ca aceasta operatiune nu presupune nici o extrataxa, transferul banilor fiind in sine o plata online, bancile din intreaga lume au comision 0. Folosirea platilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor in defavoarea utilizatorului. Romanii au anumite reticente fata de folosirea cardurilor pe site-uri, iar PayPal le vine in ajutor pentru ca folosind acest serviciu nu-si vor mai divulga mereu datele personale", spune Raluca Marinescu, consultant financiar.

sursa articol:http://www.paypal.felicitari-virtuale.ro

Share/Bookmark

Niciun comentariu: