Caracteristici ale Monedelor Virtuale

• Descentralizarea - Majoritatea monedelor aflate în circulație sunt controlate de un guvern centralizat, prin urmare, crearea acestora poate fi reglementată de o terță parte. Pe de altă parte, crearea de monede virtuale și tranzacțiile cu acestea se bazează pe softare cu surse deschise (open source), sunt controlate de algoritmi și se bazează pe rețelele "peer-to-peer". Nu există o singură entitate care să afecteze moneda.

• Digitalizarea -  Când vine vorba de monede virtuale, totul este digital. Monedele virtuale/digitale sunt stocate în portofele digitale și transferate tot digital în portofelele digitale ale altor persoane.

• Open Source – Monedele virtuale sunt de obicei cu sursă deschisă (open source). Aceasta înseamnă că dezvoltatorii pot crea API-uri fără să plătească o taxă și oricine poate folosi rețeaua sau se poate alătura acesteia.

• Cryptographic – Monedele virtuale folosesc un sistem de criptografie (criptare) pentru a controla crearea de monede și pentru a verifica tranzacțiile.

• Pot fi „mined”- generate electronic prin algoritmi.

Surse: Investopedia, Oxford Dictionaries, Coin Market Cap

Sursa:
https://www.xtb.com/ro/invata-sa-tranzactionezi/monede-virtuale

Share/Bookmark

Niciun comentariu: