GPB vs USD scade din nou sub pragul de 1.30

9 mai 2019 .În dimineața zilei de astăzi, lira a suferit o evoluție descendentă, revenind sub pragul de 1,30 dolari în raport cu dolarul american. În plus, aceasta se tranzacționa la cel mai scăzut nivel al săptămânii. De la creșterea înregistrată la finalul săptămânii trecute și atingerea cel mai înalt nivel al lunii, situația s-a schimbat din cauza preocupărilor legate de Brexit, iar negocierile dintre partide par a fi stagnat. De asemenea, și indicele FTSE se află în scădere, pe măsură ce piețele bursiere globale continuă să înregistreze declinuri, tensiunile comerciale dintre SUA și China influențând sentimentul de risc.

Pe piața valutară nu s-au schimbat foarte multe. Drept urmare, vreun rezultat decisiv rămâne improbabil să aibă loc prea curând. Acest lucru reprezintă o limitare a creșterii pe termen lung a lirei, iar incertitudinea prelungită acționează ca un obstacol pentru orice apreciere a monedei. Cu toate acestea, presiunea derivă totuși și din cauza faptului că respingerea no-deal-ului pare încă foarte improbabilă, iar cele două efecte opuse au drept rezultat atenuarea volatilității. Drept consecință, cotația GBPUSD se tranzacționează aproape de mijlocul intervalului restrâns de 5% care a limitat prețul pentru o mare parte din anul 2019.

Cotația GBPUSD a scăzut din nou și retestează zona de suport în jurul valorii de 1,2975. Piața rămâne limitată de intervalul relativ restrâns în cadrul căruia prețul a oscilat pentru o mare parte a anului

 . 

Sursa: 
https://www.xtb.com/ro/analize-de-piata/gpbusd-scade-din-nou-sub-pragul-de-1-30

Share/Bookmark

Niciun comentariu: