Eur/ Usd ar putea stabili un minim pe 16 Decembrie

Dolarul este încă o dată susținut de semnalele pozitive din economie și din partea membrilor Rezervei Federale. Șansele ca FED să majoreze dobânda cheie la ultima și cea mai importantă decizie din acest an au crescut în acest moment la 70%. Ar putea să își continue tendința în următoarele 30 de zile pentru a include total în preț prima majorare a dobânzii cheie după aproape un deceniu de relaxare a băncii centrale. Și apoi?

Privind înapoi, spre ciclurile precedente de întărire a politicii monetare (1994, 1999 și 2004), Dolarul s-a apreciat în medie cu 7% în cele 100 de zile dinaintea deciziei și s-a depreciat în medie cu 5% în aceeași perioadă după confirmarea deciziei.

Un comportament de tipul Cumpără zvonuri - Vinde fapte, care ne arată încă o dată că tradingul este de fapt un management al psihologiei așteptărilor.

Fundamental, o pereche valutară atinge un minim când dinamica așteptată a diferențialului de dobândă atinge un punct extrem.

Acel punct extrem va fi atins când piața este mult prea optimistă în ceea ce privește politica FED și mult prea pesimistă în ceea ce privește politica ECB. Adică atunci când prețul include spre 100% șanse ca FED să înceapă normalizarea și spre 100% șanse ca ECB să continue relaxarea.

Am putea avea o continuare descendentă și un nou minim, urmat de o revenire după 16 Decembrie.


Share/Bookmark

Niciun comentariu: