Ferrari a intrat pe bursa de la New York

Ferrari a intrat pe bursa de la New York
Foto: Agerpres
Producătorul de automobile de lux Ferrari a intrat pe bursa de la New York
Ferrari a ajuns pe Wall Street! Câteva maşini ale celebrei mărci italiene au fost parcate lângă Bursa din New York dar mai important este că firma însăşi şi-a listat acţiunile pe această piaţă financiară.Succesul a fost deplin: cererea a depăşit cu mult oferta de acţiuni, iar cursul a urcat cu 15% faţă de valoarea iniţială.

Operaţiunea a adus aproape 900 de milioane de dolari grupului Fiat Chrysler, care deţinea până acum întregul capital. Probabil că mulţi investitori s-au gândit că, şi la un curs de 60 de dolari, un pachet de acţiuni Ferrari rămâne mult mai accesibil decât o maşină cu aceeaşi marcă.

http://www.antena3.ro/economic/auto/producatorul-de-automobile-de-lux-ferrari-a-intrat-pe-bursa-de-la-new-york-320022.html

Constructorul italian de automobile sportive Ferrari a reuşit miercuri să demareze în forţă pe Wall Street, acţiunile sale înregistrând o creştere de 15% la debutul cotaţiilor la bursa NYSE, transmite AFP. Prima cotaţie a titlurilor Ferrari s-a realizat la 60 de dolari, cu 15,4% peste preţul de 52 de dolari per acţiune stabilit în oferta publică iniţială care a permis grupului mamă, Fiat Chrysler Automobiles NV, să obţină 893 de milioane de dolari.

La un preţ de 60 de dolari pe acţiune, valoare de piaţă a Ferrari este de aproximativ 11,3 miliarde de dolari.


Share/Bookmark

Niciun comentariu: