Eur/Usd, 0.95 în următoarele 12 luni

Pentru prima data, din 2006 se aduce in discutie cresterea RATEI DOBANZII DE REFERINTA treptat. Motivul? Un parcurs firesc al evenimentelor din ultimii ani indica o astfel de asteptare. Decizia de crestere a dobanzii va face investitorii interesati de depozitele in dolar ceea ce va duce la o crestere fara precedent a valorii monedei americane!!!

Cursul EurUsd va atinge 0.95 în următoarele 12 luni și 0.85 până în 2017, prognozează una dintre cele mai mari bănci de investiții din lume.

Într-o notă media trimisă ieri, Goldman Sachs a prezentat motivele convingerii că actualul trend descendent al perechii EurUsd s-ar putea relua în curând, ar atinge un nou minim în următoarele săptămâni și ar intra sub paritate în 2016. Gigantul american consideră că există încă mult potențial descendent (bearish).

Iată subiectul principal: "Nivelul convingerii că Euro și-ar putea relua trendul descendent este foarte scăzut: majoritatea cred că perechea va urma o evoluție laterală, datorită surplusului de cont curent din zona euro, creșterii prețului la petrol și valorii reale estimată. NU credem că acești factori sunt în joc, de fapt, la nivel conceptual, contrazicem fiecare argument." - Goldman Sachs

Contul curent (totalul dintre exporturi - importuri, încasări - plăți pentru diferite servicii internaționale, venitul net din investiții și transferurile nete): "Cursul de schimb, precum orice alt instrument din piețele financiare, privește înainte. Prețul reflectă așteptările pentru viitor, inclusiv nivelul așteptat al contului curent. Actualul nivel nu înseamnă că valuta europeană se va aprecia sau deprecia pentru că este deja luat în calcul. Ceea ce contează este diferența față de nivelul așteptat și aceasta este neclară din punctul nostru de vedere și reprezintă un factor de influență neutru pentru EurUsd."

Estimarea: Euro este într-adevăr ieftin conform anumitor modele. Valoarea reală (fair value conform modelului de echilibru valutar) este considerată 1.22$ și am fi într-o zonă subevaluată pentru prima dată în ultimii ani. Credem că este irelevantă și singurul lucru clar în ceea ce privește așa zisă valoare reală conform diferitelor modele este că în practică rata cursului de schimb este sub sau peste aceasta și niciodată nu o respectă.

Rezultatele sedintei FOMC de miercuri de vor reflecta in pretul aurului, un trecut al acestor sedinte il puteti urmati in graficul de mai jos:

 cid:image004.png@01D0A4F3.EAB9AEB0

Share/Bookmark

Niciun comentariu: