Indicii au arătat calea monedei europene


piete de capital/piata forex

Oportunitatea unei corecții pozitive a EURUSD a fost marcată inițial tehnic și ulterior sprijinită de mai multe raportări fundamentale: CPI mai ridicat în Franța – deci nu avem spirală deflaționistă – și mesajul lui Weidmann care se opune QE-ului pe motiv că economia europeană își revine. 

SUA oferă date ”răcoroase” din zona comerțului, pe minus chiar și când sunt scoase din discuție automobilele. E o scădere de 0,1% neașteptată, având în vedere că benzina mai ieftină și veniturile în creștere ar fi trebuit să imprime, în ciuda vremii, o direcție ascendentă. Cel puțin piața muncii se îndreaptă în direcția corectă, cu 289 de mii de solicitări inițiale, revenind sub nivelul cheie de 300 de mii. Indicii europeni sunt zburdalnici de mai multă vreme, în timp ce titlurile de stat nu au fost nicicând mai scumpe în Italia sau Spania pe 10 ani. Euro a reușit să prindă atenția publicului. 

Acum oscilațiile în jurul lui 1.06 dolari oferă pentru prima oară după multă vreme posibilitatea unei reveniri mai notabile, validată cu primul pretext de liniște în Grecia.

Sursa articol:
http://www.xtb.ro/analiza/analiza-fundamentala/articles-directory/12mar15,20150312,210200

Share/Bookmark

Niciun comentariu: