DE30 aduce valul vânzărilor în piețele de capital

piata de capital /piata forex

Prea puternică a devenit gravitația pentru ca DE30 să mai poată lupta cu ea: a venit prima corecție de peste 2% intraday după o perioadă lungă de aprecieri (al treilea cel mai bun avans raportat la ultimii 6 ani din ultima sută de ani). Germania a avut propriul motiv de nemulțumire relativă: încrederea investitorilor în versiunea ZEW a ajuns la 54,8 puncte, pe plus față de februarie dar departe de cele 58,9 puncte așteptate, în timp ce zona Euro a spulberat pesimismul, cu un salt la 62,4 puncte. 

Diferența de perspectivă a fost de ajutor Euro pe parcursul zilei de astăzi, dar a diminuat susținerea pentru liderul instalat, piața germană, care a tras în jos acțiunile europene. Viciile setării pe mod ascendent au fost definite și de scăderea agresivă a numărului de locuințe nou începute în SUA, la 0,9 mil. unități anualizat, și vremea rece nu pare să lămurească întregul declin.

Prudența e justificată înaintea ședinței Fed, însă piețele europene în special au urcat atât de repede încât un impuls mic se poate transforma rapid în semnalul corecției. Probabil, doar cu ajutorul Fed, care decide mâine cât de răbdătoare ar trebui să fie. 

Sursa articol :
http://www.xtb.ro/Analiza/Analiza-Fundamentala/Page-elements/Analiza-Fundamentala/Articles-Directory/Mar15/17mar15

Share/Bookmark

Niciun comentariu: