Petroliştii din SUA au declaşat grevă

forex trading
Petroliştii din SUA au declanşat cel mai amplu conflict de muncă din ultimii 35 de ani
Protestul a fost declanşat după ce sindicatul nu a reuşit să ajungă la un acord cu patronatele pentru prelungirea contractului de muncă, expirat duminică.

Sindicatul a respins cinci oferte de contract făcute de Royal Dutch Shell în numele conpaniilor petroliere, de la începerea negocierilor, pe 21 ianuarie.
United Steelworkers nu a mai declanşat o grevă la nivel naţional din 1980, când protestul a durat trei luni.

O grevă a tuturor membrilor USW ar putea întrerupe 64% din producţia de carburanţi din Statele Unite.

Shell şi reprezentanţii sindicatului au început negocierile pe fondul celei mai mari scăderi a preţurilor petrolului de după 2008.  "Shell a refuzat să ne prezinte o contraofertă şi a părăsit masa negocierilor. Nu am avut altă soluţie decât să anunţăm greva", a declarat preşedintele USW, Leo Gerard.


Producătorii de carburanţi din SUA au profitat de dezvoltarea puternică a activităţilor de producţie de petrol din ţară, susţinută de exploatarea zăcămintelor de şist. Creşterea producţiei a contribuit la scăderea preţului petrolului american cu 55% din iunie 2014.Acordul de muncă între sindicat şi patronate se referă la salarii, beneficii, sănătate şi siguranţă.
 
Cu ce ne ajuta aceasta stire  ?

Pe perioada protestului productia de petrol din SUA este intrerupta iar inventarul de petrol in scadere . In aceasta perioada , in care un mare producator a iesit de pe piata  si devine doar consumator ,pretul petrolului este in crestere iar impulsul de care avem nevoie ,pentru o singuranta in tranzactionare, este dat de afisarea rezultatelor pe Inventarul de petrol. Pretul petrolului a simtit o crestere de 3.22$ pe data de 30 Ianuarie 2015 in urma acestei stiri.


Share/Bookmark

Niciun comentariu: