Wall Street-ul ar putea intra pe un teritoriu periculos

forex_trading
Anul 2014 a fost un an cu performanţe peste medie pentru acţiunile cotate la bursele americane, iar analiştii spun că urcuşul Wall Street-ului, care durează deja de aproape şase ani, va continua şi în 2015, dar cu un ritm mai lent.

Indicele S&P 500, una dintre principalele referinţe ale burselor de acţiuni de pe Wall Street, a crescut în 2014 cu peste 11%, aproape de două ori mai rapid decât estimarea medie a analiştilor de la începutul acelui an.

Acţiunile cuprinse în acest indice au adus un randament de 14%, dar sub cel de 32% din 2013, potrivit Fox Business. Analiştii se aşteaptă ca anul acesta S&P 500 să urce cu cel mult 8%, ajutat mai ales de companiile multinaţionale, care vor beneficia de pe urma consolidării creşterii economiei americane.

„Potrivit zodiacului chinezesc, 2015 este anul oii, un animal considerat blând şi calm. Prognozele noastre privind piaţa se potrivesc acestei descrieri. Ne aşteptăm la creşteri modeste, atât pentru acţiuni cât şi pentru obligaţiuni, însă nu fără hopuri“, spun analiştii de la Bank of America Merrill Lynch.
Share/Bookmark

Niciun comentariu: