Preţul petrolului ar putea scădea până la 35 de dolari pe baril

piata_forex
Preţul petrolului ar putea scădea până la 35 de dolari pe baril dacă piaţa continuă să fie dezordonată, arată o notă internă a strategilor de la Bank of America. Pragul de jos pare să nu fi fost atins. Chiar dacă petroliştii americani de şist ar fi scoşi din joc de preţurile mici, oferta de ţiţei ar fi în continuare mai mare decât cererea. Ba chiar ar putea fi accelerată scăderea cotaţiei barilului.
Preţul petrolului Brent a coborât vineri sub 49de dolari pe baril pentru prima oară din mai 2009 până în prezent, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora rezervele de petrol ale Statelor Unite au crescut şi al îngrijorărilor privind surplusul de petrol de pe piaţă, transmite Bloomberg.
 

Preţul petrolului Brent cu livrare în luna februarie a scăzut până la 48,92 de dolari pe barili la Londra. Contractele futures au coborât cu până la 2,3%, marcând a sasea zi în care cotaţia petrolului Brent se află în scădere.
 

De asemenea, preţul petrolului West Texas Intermediate cu livrare în februarie a coborât cu până la 1,8%  pe bursa de la New York.

 Cotaţia futures a petrolului brut şi-a continuat declinul vineri , la bursele din SUA şi Europa, menţinându-se pe piaţa americană sub pragul de 50 de dolari/ baril, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora stocurile de profil din SUA vor creşte, ceea ce va alimenta excedentul global.
 

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în februarie a coborât cu 71 de cenţi (1,4%) la ora 10:11, la New York Mercantile Exchange, ajungând la 47,33 dolari/ baril. Mai devreme (în sesiunea electronică), preţul scăzuse la 46,47 dolari barilul - cel mai redus nivel din aprilie 2009 până în prezent.
 
Share/Bookmark

Niciun comentariu: