Piata de schimb valutar supusa unor schimbari majore

tranzactii forex
 In momentul de fata, piata de schimb valutar, este supusa unor schimbari majore aduse atat de moneda Euro  cat si de Dolarul American care a  recuperat din vara anului trecut 2.500 de puncte ,ajungand la maximul ultimilor 11 ani fata de Euro iar la paritatea dintre cele doua se poate ajunge mai repede decat asteptarile initiale ale economistilor mondiali.

Ministrul de finante al SUA, Jack Lew, a declarat ca aprecierea dolarului este favorabila pentru America si ca puterea relativa a economiei SUA influenteaza pietele valutare. Intr-un interviu acordat CNBC Lew a spus, "la fel ca toti predecesorii mei, eu cred ca un dolar puternic - e de bine. Acesta este rezultatul unei economii puternice si este un lucru bun atat pentru America cat si pentru restul lumii. "

Economiştii de la Morgan Stanley au redus vineri prognoza privind cursul euro/dolar şi apreciază că moneda europeană se va deprecia la 1,05 dolari pe unitate până la finalul acestui an. Anterior, analiştii Morgan Stanley estimau că euro va scădea la 1,12 dolari pe unitate la sfîrşitul lui 2015, insa aceast prag a fost deja atins si depasit cu un minim de  1.1099 atins pe data de 25.01.2015


Sursa : www.bursa.ro

Share/Bookmark

Niciun comentariu: