Banca Goldman Sachs a redus estimarea privind preţul petrolului

forex_trading
Banca Goldman Sachs a redus în ianuarie estimarea privind preţul petrolului Brent pentru acest trimestru, de la 80 dolari/baril la 42 de dolari/baril. Luni, preşedintele Goldman Sachs Gary Cohn a estimat într-un interviu pentru CNBC că preţul petrolului ar putea coborî până la 30 dolari/baril, însă nu a oferit un interval de timp pentru această prognoză, relatează Bloomberg. 

Pe de altă parte, secretarul general al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Abdalla El-Badri, a avertizat producătorii asupra pericolului ca preţul petrolului să urce peste 200 dolari/baril dacă sunt sistate investiţiile în producţie. "Dacă nu investiţi în petrol şi gaze, preţul va urca peste 200 de dolari", a declarat Abdalla El-Badri. Nici şeful OPEC nu a precizat când s-ar putea întâmpla acest lucru.

Preţul petrolului WTI a crescut luni cu până la 2,7% în urma comentariilor lui El-Badri, însă a revenit pe scădere la scurt timp şi a încheiat şedinţa la 45,15 dolari/baril, cel mai redus nivel din martie 2009. În jurul orei 15:30 (ora României) marţi, petrolul WTI se tranzacţiona pe bursa electronică de la New York la 45,28 dolari/baril. Pe piaţa din Londra, petrolul Brent se tranzacţiona la 48,46 dolari/baril, în urcare cu 0,6% faţă de închiderea de luni.

Cotaţiile petrolului au scăzut anul trecut cu aproape 50%, după ce OPEC a refuzat să reducă producţia de petrol a organizaţiei, în contextul unui surplus de petrol la nivel mondial datorat, printre altele, creşterii producţiei de petrol de şist din SUA.


Share/Bookmark

Niciun comentariu: