Apple la deschiderea bursei americane 109.88 de la 107.45

forex_tradimg
Apple ocupă primul loc într-un clasament al sumelor de bani deţinute în numerar realizat de US Trust, surclasând ţări precum Qatar sau România, dar şi companii importante ca Microsoft, Google sau Coca-Cola, scrie Business Insider.

Companiile nu au depăşit în totalitate criza economică, o mare parte din ele investind sume mari de bani pentru a-şi spori rezervele de lichidităţi,  cu scopul de a-şi plăti obligaţiile financiare pe termen scurt.

“Pe fondul unui grad ridicat de incertitudine, un lucru este sigur: multe companii din SUA au foarte mult capital disponibil”, a declarat Joseph Quinlan, director în cadrul US Trust. “Într-adevăr, cele mai mare companii non-financiare din SUA beneficiază de rezerve ridicate de lichidităţi. La sfârşitul anului trecut, companiile aveau la dispoziţie 1.600 de miliarde de dolari (1.162 miliarde de euro), în creştere cu 12% faţă de 2012. Cele mai recente statistici indică un nivel dublu al lichidităţii comparativ cu cel din 2008, semn că firmele şi-au îmbunătăţit strategiile în perioada post-criză”, a mai spus Quinlan.

Multe dintre companiile din SUA deţin sume de bani în numerar care depăşesc cu mult nivelul unor mari economii.


Share/Bookmark

Niciun comentariu: