Tradingul profitabil

Ideile care am sa continui sa le postez sunt extrase si traduse din cartea lui Van Tharp Trade your way to financial freedom

Pietele nu creaza victime. Traderii devin prin propria raspundere victime caci fiecare isi controleaza "destinul".

-    Majoritatea profesionistilor din piata dobandesc succesul controland riscul. Este nevoie de un puternic autocontrol pentru a controla in permanenta riscul.
-    Majoritatea speculatorilor de succes au rate de castig intre 35 si 50%. Ei nu sunt castigatori pentru ca prezic preturile corect. Ei au succes deoarece profiturile sunt mai mari decat pierderile. Si asta de multe ori necesita un puternic autocontrol.
-    Majoritatea investitorilor de succes conservatori fac ce la majoritatea le e frica sa faca. Au rabdare si sunt dispusi sa astepte oportunitatea potrivita. Asta de asemenea necesita un puternic autocontrol.

In trading o importanta mare o au psihologia, money management (position sizing) si sistemul / developarea sistemului.
Majoritatea oamenilor isi directioneaza atentia spre sistemul de tranzactionare si developarea acestuia insa tot mai multi oameni sofisticati sugereaza ca in trading importanta celor 3 elemente se imparte astfel: psihologie 60%, money management 30%, sistem 10%.

Van Tharp in schimb sustine ca de fapt tradingul este 100% psihologie pentru ca asta include si money management si developarea sistemului. Motivul e simplu: suntem fiinte umane, nu roboti. Pentru orice actiune trebuie sa procesam informatie prin creier.

Read more: 

http://forum.vamist.ro/topic/2671-tradingul-profitabil/#ixzz3FXbgLepO

Share/Bookmark

Niciun comentariu: