Trade Your Way to Financial Freedom

Dr. Van K. Tharp este un psiholog, “antrenor” de traderi şi cel mai bine vândut autor prin cartile sale Trade Your Way to Financial Freedom, Safe Strategies for Financial Freedom si Financial Freedom through Electronic Day Trading. El este cel mai bine cunoscut ca un antrenor pentru traderi, care se specializează în psihologia tradingului, de dezvoltare a sistemelor şi tehnici de alocare a capitalului pe pozitii (position sizing). Prima sa carte Trade your way to financial freedom a fost una dintre primele cărţi ce a abordat in detaliu idea de position sizing (alocarea de capital pe tranzactii) in raport cu riscul din trading.

Tharp a colectat peste 5.000 de profiluri de tranzacţionare de succes într-un studiu de 10 ani pe traderi şi investitori individuali, inclusiv multi dintre traderii şi investitorii de top din lume.

Deoarece toti au sisteme diferite, abordari diferite, tipuri de analiza diferite, Tharp a incercat sa gaseasca acele elemente cheie care se puteau gasi in comun la toti. Scopul studiului sau era sa reuseasca sa developeze un model care apoi sa il implementeze pentru altii pentru a-i forma ca si traderi de succes.

Mitul Sfantului Graal

In trading si investitii majoritatea incepatorilor tind sa creada ca exista un mare secret care le va aduce succesul. Astfel incepe acea cautare a marelui secret (Sfantul Graal), incercand diferite sisteme, strategii, indicatori. Majoritatea oamenilor tind sa faca ce fac si restul oamenilor, sau cu alte cuvinte sa urmeze turma. Tharp sustine ca investitorii si traderii care se bucura de succes constant si traiesc din asta, gandesc independent si nu cauta sfaturi sau opinii de la altii. El spuna ca banii se fac prin developarea propriilor idei si respectarea unei metode ce I se potriveste fiecarui individ.

Cea mai importanta caracteristica a tuturor traderilor de succes studiati de Tharp este ca fiecare si-a gasit un sistem sau o metodologie care I se potriveste.

Concluzia acestui thread este simpla: Sistemul perfect este cel care ti se potriveste tie cel mai bine in functie de caracterul tau, profilul tau psihologic. Sunt insa prezentate si alte idei legate de profitabilitatea din trading pe care vi le recomand.

Read more: 

http://forum.vamist.ro/topic/2671-tradingul-profitabil/#ixzz3FXdNArMQ

Share/Bookmark

Niciun comentariu: