Revenirea Euro iminenta ?

Bani din forex
Autor articol:

Radu Ciofu,
Analist Financiar Admiral Markets

Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare

Saptamana trecuta a avut loc sedinta de politica monetara a Bancii Centrale Europene. In sedinta precedenta Mario Draghi a anuntat un program de stimulare monetara fara precedent pentru UE si a precizat ca detaliile complete vor fi facute publice in sedinta din luna Octombrie (joia trecuta). Surpriza a fost foarte mare insa, pentru ca detaliile mult promise tot nu au fost oferite. Cel mai important aspect al noului program creeat de BCE - SUMA TOTALA - nu a fost mentionat. Mario Draghi doar s-a limitat sa spuna ca programul va fi unul "semnificativ" si ca va fi implementat pe o perioada de doi ani. Luand in calcul scaderea puternica a Euro din ultima perioada, este clar ca piata a inclus destul de multa "anticipare de stimulare" iar raspunsul BCE este unul dezamagitor. Din acest punct de vedere, Euro este supravandut, pentru ca stirea nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor.

Dupa ziua de joi , a urmat NFP-ul de vineri. In acest an, exceptand vinerea trecuta, NFP-ul nu a mai avut un impact semnificativ asupra pietei. A parut putin ciudat ca la o zi dupa un comunicat pro-Euro (dezamagirea lui Draghi) piata sa pice semnificativ pe o stire care nu mai este foarte relevanta. Luni insa, intreaga scadere de vineri a fost retrasa complet. A fost oare scaderea de vineri capitularea finala a trendului descendent pe Euro?

Citeste mai mult:click aiciShare/Bookmark

Niciun comentariu: