ZI importantă pentru EurUsd: scenarii și consecințe

Cu ședința ECB și raportul NFP, foarte puțin probabil să aducă noutăți care să conteze, evenimentele de risc major devin din ce în ce mai nesemnificative pentru EurUsd și alte instrumente financiare, oferind doar oportunități de speculații scurte în range, nu trend. Chiar dacă perspectivele pe termen lung se anunță favorabile monedei americane, viitorul imediat nu indică volatilitate semnificativă și traderii pot folosi impactul limitat al datelor asupra politicii monetare drep o scuză pentru a împinge perechea spre următorul nivel de rezistență.

SUMAR:
  • Fundamental: datele NU prea mai contează
  • Tehnic: bullish pe termen scurt, neutru pe termen mediu și bearish pe termen lung
  • Psihologic: perechea urmărește sentimentul global față de risc până la modificări ale așteptărilor de randament (diferențial de dobândă)

ZIUA CARE CONTEAZĂ...OARE?
Avem o premieră în această săptămână: ședința ECB și NFP sunt programate în aceeași zi, datele din piața muncii fiind publicate exact când M.Draghi își începe conferința de presă. Motivul este Ziua Independenței (4 Iulie) ce va aduce un weekend prelungit în piețele financiare.


Rezerva Federală va finaliza programul de achiziții (QE) la finalul anului, așa că următoarea șansă să anunțe ce va urma după QE este ședința din Septembrie. Până atunci, din punct de vedere al politicii monetare, nu anticipăm schimbări majore în ceea ce privește așteptările (percepția) pieței. FED-ul monitorizează trendul pe termen lung și nu modificările lunare, așa că doar date peste așteptări nu sunt suficiente. Este necesară o serie pozitivă (cel puțin 3 luni cu peste 250.000 de joburi), pentru a indica o normalizare iminentă a politicii monetare.

Oricum, potențialul bullish este limitat, pentru că ECB înclină spre relaxarea politicii monetare, iar această divergență are un impact negativ asupra cursului EurUsd. Volatilitatea scăzută și calmul din piețe (vezi SP500, Dow Jones, etc...), favorizează RANGEul, NU TRENDul, în următoarea perioadă. Piețele nu anticipează schimbări majore în ceea ce privește diferențialul de dobândă și nu se poziționează în direcția favorabilă momentan.

SUA
Se pare că previziunile oficialilor sunt mai bullish decât ale piețelor, cu o medie de 1.15% (dobânda de referință medie) față de 0.7% cât așteaptă piața până la jumătatea lui 2015. Altfel spus, există POTENȚIAL pentru o apreciere a dolarului (ajustarea cursului), dar nu neapărat imediat, din cauze menționate mai sus (lipsa participare - volatiliatea și calmul din piețe - sentimentul).

Europa
Chiar dacă ECB este așteptată să fie mai bearish decât FED (europenii tind spre relaxare, iar americanii spre întătire), Euro nu doar că a stagnat, dar a și revenit usor în ultima perioadă. Se pare că piețele nu sunt convinse că Draghi va fi atât de agresiv și cel puțin nu imediat. Astfel, că este mai probabil ca liderul ECB să confirme direcția spre care se îndreaptă politica monetară, pentru a evita un rally al monedei unice, cauzat de o ajustare după speculațiile din trecut privind decizia de stimulare confirmată luna trecută.
Tehnic
bani din forex
EurUsd a revenit din zona cheie de suport 1.3500, ce menține trendul dominant din ultimii doi ani, intact (bullish). Rally-urile par limitate de fundamentele bearish pentru euro și bullish pentru dolar, dar susținute de sentimentul global față de risc, cu SP500 și Dow Jones la maxime istorice.

Citeste mai mult :
 http://www.admiralmarkets.ro/fundamental/30.06.2014-0?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=eurusdShare/Bookmark

Niciun comentariu: