Eur/Usd tinde să urmărească sentimentul global față de risc

QE made in UE, sau QEU, vine! Cu incertitudinile referitoare la decizia ECB deja depășite, își va relua Eur/Usd trendul dominant din ultimii 2 ani sau va da startul unui bear market de durată în anticiparea unei devalorizări istorice
    
EurUsd tinde să urmărească sentimentul global față de risc, mai puțin atunci când ceva foarte negativ sau foarte pozitiv se întâmplă in zona euro. ECB a ales să treacă la măsuri adiționale de politică monetară, care teoretic, afectează Euro și susțin interesul speculativ, reflectat de indicii bursieri globali (DAX; DOW, SP500, etc...).

Este clar. ECB s-a angajat în creșterea cantității de bani și a monetizării datoriilor, căutând doar metode pentru a realiza așa zisa stimulare a economiei. CE VA URMA?

Influențe bullish
Cu incertitudinile referitoare la politica ECB deja depășite și cunoscute pentru următoarele luni, perechea ar fi tentată să urmărească sentimentul global față de risc, precum anterior indiciilor de relaxare. Dacă investitorii cred că EurUsd ar trebui să recupereze terenul pierdut, atunci ar trebui să urmeze un rally impresionant.

Influențe bearish
Chiar dacă ECB va lua o pauză și dobânzile stabilite de ECB au atins un minim, cumpărătorii vor fi mai precauți decât în trecut. Draghi are acum o unealtă de control și nu dorește un efect invers (bullish) după ce în sfărșit a trecut de la vorbe la fapte.

Ceea ce înseamnă că rally-urile vor fi limitate și trendul dominant va fi unul descendent, întrerupt de corecții minore și intermediare.

ECB & FED NU VOR MUTA PREA CURÂND
Cele două bănci centrale majore nu vor aduce noutăți în lunile ce vor urma, poate chiar până în 2015. Astfel, perspectivele de randament se vor modifica mai lent. Alături de sentimentul global față de risc, dinamica diferențialului de dobândă este principalul driver al cursului de schimb.

Ce cunoaștem (inclus în preț)?
FED va finaliza QE (taper) și va menține dobânda zero pe o perioadă nedeterminată, cel puțin până la jumătatea lui 2015 după speculațiile pieței.
ECB a cam încheiat pentru următoarele luni, dar un fel de QE urmează.

Ce nu cunoaștem?
Percepția este realitatea când vine vorba de cum reacționează banii. Banii miscă economia, dar percepția mișcă banii. Cât va întârzia FED normalizarea politicii monetare? Cât, când și cum va realiza ECB stimularea în care s-a angrenat? Speculațiile în aceste direcții vor influența decisiv cursul de schimb.

Impresia este că dinamica dobânzilor în Europa va fi una divergentă de cea din UK sau USA. Acestea din urmă au atins un minim și tind spre o ușoară revenire, în timp ce prima abia acum tinde spre un minim. Avantaj USD și GBP față de EUR.

Cititi mai multe:
http://www.admiralmarkets.ro/fundamental/10.06.2014?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=eurusd

Share/Bookmark

Niciun comentariu: