Tranzacționeza cu tehnica lumânărilor japoneze

Vrei să cunoști un sistem de analiză tehnică îmbuntățit de-a lungul secolelor? Un sistem atât de versatil, încât să poată fi utilizat pe orice perioadă și instrument? Un sistem ușor de înțeles, dar totodată eficient? Dacă răspunsul este DA, teoria lumănărilor japoneze este pentru TINE! Ar trebui să o găsești utilă indiferent de nivelul de cunoștințe și experiență.

ÎNCEPUTUL ESTE CEL MAI IMPORTANT
Foarte mulți traderi au auzit de metoda lumânărilor japoneze, dar foarte puțini înțeleg cu adevărat cum să utilizeze în avantajul lor această tehnică atât de veche, dar totuși, atât de modernă. Lumănările pot spune o poveste și de multe ori, acea poveste poate fi profitabilă.

De ce este graficul cu lumânări atât de popular?
Pentru simplul fapt că lumănările oferă foarte multe informații, ușor de înțeles, ce pot fi transformate în decizii profitabile. În secolul 18, Munehisa Homma a devenit un trader legendar pe mărfuri (orez în special), după ce a câștigat o avere utilizând metoda lumânărilor. El a descoperit că piețele sunt puternic influențate de emoțiile participanților.

Traderul japonez a realizat că poate investi pe baza psihologiei pieței, înțelegând că este o diferență majoră între valoarea unui activ și prețul său. Lumânările ilustrează cel mai bine balanța dintre cumpărători (tauri) și vânzători (urși) și cine este mai probabil să preia controlul în perioada imediat următoare. 

În general, numele formațiunii de lumânări transmite un mesaj despre starea din piață (de ex. bullish engulfing). Teoria spune că acțiunea prețului este mai importantă decât orice știre, pentru că informația în general este inclusă în preț, iar cumpărătorii și vânzătorii vor reacționa la pattern-urile arătate în grafic, ce reflectă comportamentul maselor.

Cum se formează lumânările?

Lumânările ilustrează evoluția prețului într-o anumită perioadă. De exemplu, pe graficul zilnic (Daily), lumânarea va fi compusă din prețul de deschidere (primul preț al zilei), prețul de închidere (ultimul preț al zilei), prețul minim și prețul maxim al zilei.

Formațiunile pot fi extrem de puternice pentru traderii care știu cum să le utilizeze. Ajută la înțelegerea a două aspecte esențiale pe care orice participant dorește să le cunoască: dacă trendul este mai probabil să continue sau să se schimbe.

Pattern-urile sunt și mai puternice când sunt utilizate împreună cu alte unelte eficiente de analiză tehnică: volumul, prețul (suport și rezistență), trendul.

Sursa articol:
http://www.admiralmarkets.ro/fundamental/


Share/Bookmark

Niciun comentariu: