Descoperă Tranzacționarea și cum poți Profita

Următorul pas pe care trebuie să-l faci după ce te hotărăști să investești, este angajamentul ferm că vei deveni profitabil. Astăzi, o să îți explic aspectele generale și cum poți face primii pași în tranzacționare.

Pentru a avea succes...trebuie să tranzacționezi!

Inițial, te limitezi la instrumentele financiare pe care le cunoști și înțelegi. Nu contează dacă îți plac sau nu. Cel puțin înțelege suficiente despre acel instrument: indice compozit, companie, metal prețios, valută sau obligațiune.

După ce alegi instrumentul, întotdeauna începutul este același: lansezi o tranzacție!

Să nu crezi niciodată că poziția ta este o investiție. Nu este o investiție, este doar o tranzacție. Poți să o închizi oricând îți dorești. Dacă ideea confirmă, tranzacția ta va deveni o investiție pentru că merită să o păstrezi. Niciodată nu acționezi după ideea: o tranzacție nereușită pe termen scurt devine o investiție pe termen lung. Devine o povară și poate fi fatală. Nu ești obligat să o păstrezi, este doar o tranzacție!

Pentru a deveni investitor de succes, trebuie să începi prin a lansa tranzacții raționale. Nu poți face bani privind din afară, ca spectator. Pe de altă parte, nu vei fi precum o căprioară în junglă. Ar fi o altă discuție, dar în general în afaceri și investiții, cel mai mare risc este să NU riști niciodată!

Realitatea este că că o parte dintre tranzacții vor fi pierzătoare. Ceea ce înseamnă că vei ieși din acestea cu pierderi minore, care nu-ți afectează balanța. Vei avea câteva, dar vor fi acoperite de tranzacțiile care îți aduc profituri. Cele care vor continua să evolueze favorabil, vor deveni baza porfofoliului tău investițional.

Acesta este planul TĂU! Vrei să creezi un plan de investiții care să-ți aducă libertatea financiară.

Psihologia și percepția maselor sunt mai importante decât orice date economice și evenimente

Motivul pentru care nu trebuie să fi un expert în economie sau date contabile, este că, indiferent cât de bine îți vei face temele, indiferent cât de mult vei analiza și cât de adânc vei intra în detalii, ceea ce are sens pe hârtie poate să nu aibă de-a face cu realitatea - acțiunea prețului.

Când vei începe să urmărești evoluția prețului unui instrument, cum scade, cum crește și de ce, vei începe să înțelegi psihologia celorlalți investitori - spre ce privesc, ce așteptări au și cum interpretează datele. Reține că obiectivul tău nu este să ai dreptate din punct de vedere economic, ci doar să anticipezi ce vor anticipa ceilalți în scurt timp.

Tu ești doar unul dintre participanți, cu poziția TA. Sunt alte milioane la fel ca tine, privind și tranzacționând același instrument. Colectiv, percepția lor privind datele, știrile și mai presus de acestea emoțiile lor (panica și lăcomia), influențează acțiunile acestora, care duc la mișcarea prețului.

Să vă mai spun de câte ori mi-am făcut temele, am studiat și analizat și am fost foarte încrezător că am lansat o tranzacție câștigătoare, însă, majoritatea a interpretat altfel situația (circumstanțele) și a acționat invers?

Rețineți, nu datele, ci BANII mișcă piețele, dar PSIHOLOGIA mișcă banii.

Ceea ce îți recomand este să îți faci temele. Însă, cunoștințele tale despre un instrument, sau decizia de a deschide o tranzacție, trebuie să includă și ceea ce înțelegi despre percepția și așteptările celorlalți participanți.

Psihologia pieței este totul. Poți tranzacționa orice, de la acțiuni, la indici, valute, bonduri, absolut orice, dacă tranzacționezi pe baza psihologiei mulțimii.

Există două abordări a psihologiei. Tu cu mulțime sau tu împotriva mulțimii. Le poți face pe ambele. Din punct de vedere tehnic, această abordare se traduce prin a urma trendul sau a acționa împotriva acestuia.

Cititi mai multe:
http://www.admiralmarkets.ro/fundamental/

Share/Bookmark

Niciun comentariu: