Cum sa tranzactionezi EURUSD si SP500 chiar acum?

Cristian Cochintu, Analist Financiar Admiral Markets 

Se poate spune ca dolarul este intr-un punct extrem din punct de vedere al sentimentului, in special fata de euro si lira, insa nu exista evidente in momentul de fata ca trendul monedei americane este pe punct de revarsare. Am avertizat repetat in ultimele saptamani ca un breakout peste pragul 1.3800 este foarte probabil, dupa numeroase testari ale acestui prag in ultimele luni si prezenta unei cantitati semnificative de ordine de cumparare in zona 1.3900 (+/- 50 pips), stopurile vanzatorilor de la preturi inferioare.
Pentru ca avem un calendar economic lipsit de evenimente de risc major, iar trecutul nu conteaza, sa ne concentram atentia pe singurul aspect care conteaza pentru un trader, graficul!

 Cum sa tranzactionezi EURUSD si SP500EurUsd: de fiecare data cand pretul a strapuns maximul precedent, in cele din urma a revenit sub acel swing si oricat de puternic este trendul, nu a fost capabil sa pastreze o strapungere. Acum avem o miscare verticala in sus, de doua zile, care a "capturat" stopurile publicului. Pare o miscare de epuizare si am avertizat ca zona favorita a perechii pentru o eventuala schimbare de directie este intre 1.3900 si 1.4000 (o zona psihologica si tehnica foarte relevanta in circumstantele actuale), insa, daca avem o consolidare sau counter-trend minor de 1-2 zile care nu intra in swingul precedent (1.3823), perspectivele sunt bullish, foarte bullish. Daca scade sub acel swing, schimba putin imaginea, dar trendul ramane intact. Consolidarile intr-un trend rapid indica o miscare rapida terminala si un semnal precum cel mentionat anterior (consolidare sau corectie minora peste maximul precedent, rezistenta range-ului), ne indica o continuare ascendenta ce poate fi mai rapida decat precedentele rally-uri. Daca nu va gasi continuare la 45 de zile si 450 de pipsi, nu putem gandi la un pattern de tip strugling (rising wedge), neconfirmat pana cand nu va fi rezolvat, dar ne-ar indica un posibil top.
Tintele de pret sunt extensii ale trendului ascendent anterior, 125% este primul obiectiv normal, iar 150% in general finalizeaza trendul.
 Cum sa tranzactionezi EURUSD si SP500SP500: graficul Daily (pattern of trend) este asemanator cu cel aratat de EurUsd, dar va rog sa priviti cu atentie la cel saptamanal/lunar. Avem un squaring perfect. inchis, de 60 de luni si 1200 de puncte, care expira in aceasta luna la 1886 (minimul 666 + 1200). Cautam un posibil top, din punct de vedere al pretului si timpului, insa trend pattern-ul indica un trend intact. Acum avem un broading top complet (doua minime descendente si doua maxime ascendente), dar va fi el confirmat si va rezulta o corectie care va contrabalansa pretul si timpul si va finaliza campania bull din ultimii 5 ani?
Risk Disclaimer:
Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.
Cititi mai multe :
http://www.admiralmarkets.ro/fundamental/10.03.2014?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=Cum+sa+tranzactionezi+EURUSD+si+SP500+chiar+acum%3F&utm_campaign=20140310_m119495343_Raport+MARTIE+9&utm_term=AICI

Share/Bookmark

Niciun comentariu: