Meseria de trader nu e pentru oricine


Nu oricine este înzestrat cu calităţile necesare unui speculator care să poată să-şi câştige existenţa din trading, mai spune el, şi este nevoie de ani buni de experienţă pentru acest lucru.

"Unul dintre citatele mele preferate este cel al lui Alan S. Farley: «În fiecare oportunitate de trading trebuie să combini disciplina unui sfânt cu tenacitatea unui buldog». Aceste două calităţi sunt doar două dintre cele mai importante. Continui să citesc şi să mă documentez, aproape în fiecare zi. Am site-uri pe care le urmăresc, sunt abonat la newslettere şi bloguri de specialitate, citesc în continuare cărţi. Altfel nu aş fi în stare să mă menţin în permanenţă la curent cu tendinţele din domeniu şi cu evoluţia pieţei. De ase me nea, nu poţi avea pretenţia unor succese constante dacă nu ai tranzacţionat de sute de ori, dacă nu ţi-ai înroşit ochi privind monitorul computerului, citind ştirile economice şi analizând graficele de piaţă", spune Dezmir.

Deşi spune că se pot face bani pe orice piaţă, preferă să tranzacţioneze pe pieţele internaţionale, precum cele americane, pentru că sunt mult mai lichide şi mai puţin influenţabile. Speculatorul spune că Bursa de la Bucureşti mai are o problemă şi anume faptul că nu poate fi folosită şi când cotaţiile scad pentru că nu sunt implementate tranzacţiile de vânzare în lipsă (short).

"Trading-ul este, poate, cea mai grea meserie. Într-o meserie obişnuită, la sfârşitul lunii, primeşti un salariu. În cel mai rău caz patronul nu te plăteşte. În trading, la sfârşitul lunii, deşi ai muncit zi de zi, poţi să te găseşti în situaţia în care aduci bani de acasă, adică eşti în pierdere. De asemenea, poţi să ai două sau mai multe luni cu pierderi consecutive. Nu ştiu câţi dintre angajaţi ar putea să suporte un asemenea «patron»", spune Luca Dezmir.

sursa articol: http://www.zf.ro


Share/Bookmark

Niciun comentariu: