Chestiuni de bază de care ar trebui să ții cont ca afiliat

Nu sunt afiliat de top, dar mi-am crescut în permanență veniturile prin diverse experimente și încercări. În timp, am descoperit câteva lucruri care m-ar fi ajutat destul de mult pe parcurs, mai ales dacă le-aș fi știut la început.

1.    Magazinul promovat. Este de preferat să alegi un magazin sau două pe nișa site-ului afiliat pe care să le promovezi. Eu prefer varianta cu un singur magazin și l-aș alege pe cel care cea mai bună conversie. Despre conversia magazinului îți poți face o impresie navigând ca simplu cumpărător: cât de ușor găsești ce te interesează, stoc, păreri despre produse, ușurința de a plasa o comandă. Mai poți face și un mic studiu pe câțiva prieteni (care să fie target-ul pe care site-ul tău îl adresează) cărora să le pui câteva întrebări de genul “dacă ar fi să cumperi … ce magazin ai alege?”.

2.    Targetarea conținutului. Creează și conținut care nu este conceput special pentru a vinde. Pentru afiliere creează o “bază” de conținut de conversie, postări “evergreen” cu link-uri afiliate pe care să le promovezi prin bannere pe propriul site sau AdWords. Scrie conținut “afiliat” special pentru oameni care sunt gata să cumpere, care s-ar găsi cât mai jos în funnel-ul de conversie.

 3.   Bannere proprii. Cu toate că și widget-urile advertiserilor ce rotesc bannere sunt de obicei ok, e de preferat să afișezi pe site doar oferte pe nișa care te interesează. Unii advertiseri interzic utilizarea bannerelor proprii, dar le poți folosi pentru a promova articolele afiliate. Mai mult, pentru campaniile de durată poți crea 2-3 variante de banner pe care faci A/B testing câteva zile, după care îl păstrezi pe cel care are CTR mai mare.

Cititi mai multe :
http://www.alexconstantinescu.ro/ce-am-invatat-in-patru-ani-de-marketing-afiliat/


Share/Bookmark

Niciun comentariu: