Băncile au nevoie de bani, pentru a vinde proprietăţile executate


Proprietăţile executate silit nu au intrat niciodată în interesul persoanelor fizice. Ideea de a cumpăra de la nişte proprietari aruncaţi în stradă de bancă nu este una dintre cele mai tentante. De cealaltă parte însă, investitorii nu au ratat oportunitatea oferită de sistem şi au cumpărat fără ezitare. Aşa s-a ajuns în situaţia în care este din ce în ce mai greu de ales o proprietate bună, din lista celor executate silit. Acum, specialiştii fac apel către bănci pentru a schimba procesul de vânzare, în cazul proprietăţilor executate silit.

Proprietăţile executate silit se împart în două categorii: cele la cheie şi cele pe care banca a pus sechestru înainte ca lucrările de construcţie să fie terminate. De multe ori, chiar şi clădirile oferite la cheie arată jalnic, proprietarii încercând să se răzbune pe bancă prin distrugerea imobilului.

„În momentul în care văd că nu au de ales şi că trebuie să îşi lase proprietatea pe mâna băncilor către care nu au mai putut plăti ratele, proprietarii au reacţii din cele mai diverse. Unii înţeleg situaţia şi pleacă fără să lupte, dar alţii ocupă abuziv clădirea sau o vandalizează, făcând-o astfel greu de revândut”, au declarat pentru IMOPEDIA.ro specialiştii firmei de recuperare creanţe Kodrin.

Investitorii interesaţi de licitaţiile pentru clădirile executate silit au însă aceleaşi pretenţii de calitate pe care le-ar avea şi în cazul unei tranzacţii tipice. În momentul în care clădirea are daune grave, atunci preţul ei ar trebui să reflecte acest lucru şi să se vândă considerabil sub media pieţei. Băncile însă nu îşi permit acest lucru, pentru că trebuie să recupereze cât mai mult din suma împrumutată proprietarului datornic. Se ajunge astfel la un cerc vicios, în care unele proprietăţi sunt imposibil de vândut.

Citit mai multe pe:
http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/b-nci-executare-silita-21794.html


Share/Bookmark

Niciun comentariu: