Tranzactionarea in marja a contractelor CFD

Marele avantaj al tranzactionarii in marja consta in faptul ca investitorul nu trebuie sa plateasca pretul total pentru activul suport cumparat sau vandut, el trebuie sa depuna doar o parte din suma totala aceasta procedura avand denumirea de “ tranzactionarea in marja”.

Ideea din spatele tranzactionarii in marja este aceea ca investitorul nu trebuie sa acopere decat un procent fix din valoarea activului suport. |SSIF Goldring va ofera  suma fixa care trebuie imobilizata in momentul in care deschideti un contract CFD, astfel in momentul deschiderii contractului investitorul cunoaste costurile tranzactiei.

Un exemplu ar fi de 5% din pretul total, aceasta este suma pe care investitorul trebuie sa o imobilizeze in cazul deschiderii unui contract. Investitorul nu este nevoit sa plateasca pentru intreaga cantitate cumparata/vanduta astfel pozitia deschisa poate fi mentinuta mai mult timp.

Nu este o data de expirare fixa in cadrul contractelor CFD astfel tranzactia poate fi inchisa in momentul in care investitorul crede ca este momentul sa inchida respectivul contract.

CFD-urile se tranzactioneaza in marja si profiturile pot fi obtinute atat in cazul in care piata scade sau creste, datorita faptului ca investitorul nu cumpara efectiv activul suport.

CFD-urile sunt un instrument finaciare utile investitorilor pentru ca le ofera posibilitatea de a cumpara sau de a vinde un numar standar de contracte la un anumit pret.

sursa articol: http://www.goldring.ro/tranzactionarea-in-marja-cfd.html

Share/Bookmark

Niciun comentariu: