Reţeaua de socializare Twitter pe Bursă

Provocarea pentru Twitter va fi să reuşească lansarea bursieră, un domeniu în care Facebook s-a confruntat cu probleme grave, marcată de probleme tehnologice care au perturbat cotarea şi care au antrenat litigii în lanţ. Valoarea acţiunilor a scăzut încă din prima zi de cotaţie, în mai 2012, şi a avut nevoie de peste un an să recupereze.

Creatorul site-ului, Jack Dorsey, a avut ideea să lanseze acest serviciu de mesagerie de maximum 140 de caractere, conceput iniţial pentru telefoane mobile, în timp ce lucra într-o firmă de podcast-uri, Odeo, împreună cu ceilalţi doi cofondatori ai Twitter, Biz Stone şi Evan Williams.

Listarea Twitter la bursă a fost una dintre temele preferate de speculaţie în Silicon Valley şi pe Wall Street în ultimii ani, iar directorii companiei au ocolit de fiecare dată subiectul, evitând să divulge strategia tinerei companii în această privinţă.
Directorul general al Twitter, Dick Costolo, a declarat în luna iulie, la o conferinţă organizată de AllThingsD, că atunci când este întrebat despre listarea la bursă se simte precum un jucător de fotbal care încearcă să prindă o pasă în timp ce publicul îl întreabă de pe margine ce vrea să facă după meci, potrivit The Guardian

sursa articol:
 http://www.mediafax.ro/economic/twitter-a-anuntat-ca-vrea-sa-intre-pe-bursa-compania-este-evaluata-la-aproximativ-10-miliarde-de-dolari-11324529


Share/Bookmark

Niciun comentariu: