Cum ne ferim de "tepe" cand alegem o agentie de turism

Cand vine vorba de vacante, "tepele" sunt destul de diversificate, ca sa zicem asa, de la situatii in care ajungi la hotel si ti se spune ca nu ai nici o rezervare pe numele tau, la cele in care realizezi ca una ai platit si alta ti se da, sau cazuri in care afli ca nu mai pleci fix cand terminai de facut bagajul.

Iata cateva aspecte la care trebuie sa fim atenti atunci cand vrem sa cumparam un pachet turistic

1. Licenta si Acreditari.  La aceasta categorie, agentiile de turism trebuie sa "bifeze" neaparat licenta emisa de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), act ce trebuie expus la vedere, in sediu.

2. Experienta altora. Cauta numele agentiei pe internet pentru ca poti descoperi multe pareri pe forumurile de profil. "Atentie, nu trebuie sa va speriati daca gasiti doar una sau cateva mentionari critice - internetul e si o lume a anonimitatii iar concurenta nu doarme. Insa daca gasiti prea multe opinii negative, poate chiar si furnizate de mass-media, atunci este o problema", a mentionat Badulescu.

3. Vechimea pe piata. Este o garantie in plus a seriozitatii, spun specialistii. De ce? Se pleaca de la premisa ca din moment ce agentia a rezistat, inseamna ca a oferit si servicii bune sau macar nu a facut gafe majore

4. Compara ofertele. Incearca sa mai vezi si alte oferte inainte sa te entuziasmezi prea tare de un pret "super avantajos.

 5. Contract si asigurari. Citeste cu atentie contractul si pune intrebari daca lucrurile nu sunt clare.

Articolul complet il gasiti la adresa:
http://www.dailybusiness.ro/stiri-turism/vacanta-fara-surprize-cum-ne-ferim-de-tepe-cand-alegem-o-agentie-de-turism-75481/

Share/Bookmark

Niciun comentariu: