Actiuni - YouTrader

Tranzactiile care implica actiuni au ca scop principal facilitarea tranzactionarii acestora (sau a capitalurilor proprii) intre cumparatori si vanzatori. Investitia in actiuni ii permite investitorului sa detina o parte din companie sau sa devina actionar. Ca si rezultat, detinerea actiunilor ii permite investitorului sa isi revendice o parte din activele companiei.

Piata actiunilor reprezinta locul in care se tranzactioneaza actiuni. Emiterea si tranzactionarea actiunilor poate fi efectuata din mana in mana (OTC) sau via schimburilor de actiuni. Piata actiunilor este format din ceea ce este cunoscut sub numele de piete primare si secundare.

Piata primara permite companiilor sa creasca capitalul prin vanzarea actiunilor detinute  investitorilor, dupa ce un subscriitor ajuta la stabilirea pretului actiunilor sale. Vanzarea actiunilor unei companii pe piata primara se numeste Oferta Publica Initiala (IPO).
Atunci cand investitorii cumpara actiunile in realitate ei speculeaza pe castiguri care pot rezulta din profituri viitoare. Cand investitorii primari vand actiunile lor mai tarziu altor cumparatori, fac acest lucru pe piata secundara.

Mai multe informatii pe : http://www.youtradefx.com

Share/Bookmark

Niciun comentariu: